Vernieuwde aanlegplek voor AmaWaterways in Vilshofen

Eind maart werd tijdens een feestelijke ceremonie de nieuwe aanlegplek in Vilshofen geopend in bijzijn van de (mede) oprichters van AmaWaterways en de burgemeester van het stadje. Het gebouw met de naam ‘Donauwelle’ biedt een overdekte plek voor passagiers waar onder andere het traditionele Oktoberfest voor passagiers wordt gevierd. Het architectonische gebouw is vernoemd naar het dak, dat een vloeiende golf (‘Welle’) voorstelt.

De rederij bezoekt Vilshofen sinds 2008, toen nog redelijk onbekend. AmaWaterways start en eindigt veel Donaucruises vanuit Vilshofen. Ook zijn er de afgelopen 14 jaar negen doopceremonies geweest voor nieuwe schepen. Dit jaar staan er weer meer dan 200 bezoeken van AmaWaterways cruiseschepen op het programma.

“Ondersteuning bieden aan de lokale gemeenschappen die we bezoeken is zo belangrijk voor AmaWaterways sinds de oprichting van het bedrijf bijna 20 jaar geleden”, zegt Rudi Schreiner, mede-oprichter en vice-president van AmaWaterways. “Het was een eer voor ons om de nieuwe plek te vieren met de hoogwaardigheidsbekleders van de stad, vertegenwoordigd door zowel huidige als voormalige burgemeesters, omdat ze door de jaren heen zo’n integraal onderdeel zijn geweest van het verhaal van AmaWaterways.”

Ceremonie

De doopceremonie omvatte toespraken van lokale hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de burgemeester van Vilshofen, Florian Gams en de voormalige burgemeesters Hans Gschwendtner en Georg Krenn, samen met een zegening door priester Lothar Zehrer. AmaWaterways mede-eigenaars Rudi Schreiner en Kristin Karst, evenals lokale gasten, werden begroet met feestelijk entertainment op het nieuwe dok door de Iglbacher-muzikanten die ook optreden tijdens de exclusieve Oktoberfest-vieringen van de rederij.

Met een bescherming boven het hoofd en een groter dek, geschikt voor de innovatieve AmaMagna met dubbele breedte, is het nieuwe dok bij uitstek geschikt voor het feestelijke Oktoberfest-feest dat wordt gehouden voor elk van de afvaarten van AmaWaterways, samen met andere festivals, waaronder “Danube in Flames ” en de charmante kerstmarkten van de stad, boordevol wintermagie en feestelijke vakantietradities.

Routes

AmaWaterways heeft verschillende Donau-routes ontwikkeld, allemaal met overnachtingen in Vilshofen, waaronder een cruise Romantische Donau en Melodieën van de Donau.

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *