Koning Willem-Alexander opent Floriade Expo 2022 in Almere

De koning opende woensdag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo, samen met nationale en internationale deelnemers, groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaar en duurzamer maken. Samen met Flevolandse kinderen opende de koning officieel de Expo door symbolisch de laatste cress te planten in een levende kaart van het park. De opening vond plaats bij de toren Flores, die met een bijzonder arboretum-gevelkunstwerk een kleurrijk middelpunt is van het Floriade-park.  

 

Floriade heeft zich het doel gesteld om jonge mensen onderdeel te laten zijn van deze Expo. Om de steden groener te maken én te houden is betrokkenheid van jongeren essentieel. Voor een groene toekomst is er jong talent nodig.

Annemarie Jorritsma-Lebbink, commissaris-generaal van  Floriade Expo 2022: “Met deze Floriade zetten we thema’s neer voor de toekomst. Aansprekend voor nu en de volgende jonge generatie waarbij wonen in steden samen kan gaan met blijvende natuur en duurzame oplossingen voor voedselgebruik.”

Ank Bijleveld-Schouten, burgemeester van Almere: “Almere is een groene, nieuwe stad en jong van geest. Niet begrensd door ingesleten patronen. Daardoor wendbaar, onbevangen en vol verbeeldingskracht. En een heel internationale stad met 160 verschillende culturen. Daarom past de Floriade ook zo goed bij Almere. Floriade Expo 2022 is één grote aaneenschakeling van internationale tuinbouwinnovaties. Met het thema Growing Green Cities biedt het oplossingen om steden groener, gezonder, duurzamer en leuker te maken voor jong en oud.

Floriade-park

Algemeen directeur Hans Bakker begeleidde Koning Willem-Alexander voor een rondleiding langs verschillende onderdelen van de Expo. De basis van Floriade is het Arboretum, een plantenbibliotheek naar ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas. Bezoekers lopen er letterlijk doorheen tijdens een bezoek aan Floriade.

In de grote kas, The Green House, laten bloemen, planten, groenten en fruit hun betekenis zien voor consument en samenleving. Zo wordt onder andere het telen van gewassen getoond met toepassingen van innovaties zoals drones, robots, verticale tuinbouw en sensoren. In het Flevolandse paviljoen Food Forum werken ondernemers, studenten en onderzoekers samen om nieuwe ideeën te genereren over het voedselsysteem van de toekomst. In het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’ laten Amsterdam en Almere zien hoe zij samen met inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Het Dutch Innovation Experience, het Rijkspaviljoen, laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten. Het paviljoen is gerealiseerd met honderd biobased materialen. Ook bezocht de koning het Suriname paviljoen. Het bezoek werd afgesloten met een rit met de kabelbaan.

Riviercruises bezoeken Floriade

Diverse riviercruiseschepen bieden een bezoek aan de Floriade aan, die van 14 april tot en met 9 oktober 2022 nog duurt. Onder andere de volgende cruises hebben de Floriade op het programma.

Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *