Binnenkijken op AmaVerde: all-inclusive schip van AmaWaterways

Miriam op AmaVerdeMiriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder AmaVerde, een nieuw ingericht schip van AmaWaterways. En het bleef niet bij een scheepsbezoek, ook een overnachting op het schip in een luxe hut hoorde bij het bezoek. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

In het nieuw

AmaVerde is een iets ouder schip, uit 2011, maar werd voor haar nieuwe seizoen 2022 gerenoveerd met onder andere een nieuwe inrichting. AmaWaterways is een all-inclusive rederij met 24-uur per dag een koffie/thee buffet, drankjes inclusief bij de maaltijden, fooien én excursies inclusief bij de cruise. De bijzondere familiaire sfeer aan boord blijft je ook na de cruise nog bij. Ik reisde in 2019 op AmaLea mee om dit mee te beleven. Lees hier deze reportage.

Atrium

Je komt binnen in het hart van het schip, het atrium. Hier bereik je gemakkelijk alle vier de dekken, waarvan 3 binnendekken en het zonnedek. Het is een open ruimte met een trappenhuis aan één kant. Loop je naar de andere kant dan vind je daar de receptie en daarnaast de ingang naar de lounge.

Het 24-uurs koffie/thee buffet is aan je rechterhand terwijl het winkeltje links zit.

We gaan verder naar de lounge dat een rustig gedeelte kent met boekenkasten en voorbij de bar veel zitplekken. Je vindt ook hier vele fleurige kleuren terugkomen, waar AmaWaterways om bekend staat. Tegenover de bar is een erg gezellige zithoek ingericht.

De maximaal 160 gasten kunnen in de lounge genieten van het uitzicht, dansvloer en entertainment.

 

Restaurants

Aan boord van AmaVerde zijn twee restaurants aanwezig: beide inclusief in de prijs. Het hoofdrestaurant ligt op de verdieping onder de lounge. Er is een open zitting en je kunt zelf kiezen waar je wilt zitten. De menukaart is behoorlijk uitgebreid en drankjes (incl. huiswijn) zijn inclusief! Bovendien is er een grote afgescheiden ruimte waar een speciaal diner kan worden geserveerd.

Aan de achterkant van het schip ligt het specialiteitenrestaurant van de AmaVerde, die inclusief in de prijs is. Elke gast mag daar 1 avond plaatsnemen voor een exclusief culinair diner dat in de open keuken daar wordt bereid. Echt een fijne avond om daar te dineren!

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een flink grote fitness, ook gelegen aan de achterkant van het schip. De wellness host zorgt voor begeleiding en zorgt bij AmaWaterways voor sportieve activiteiten. Denk aan wandelingen op de bestemmingen waar je aanmeert, fietstochten (fietsen zijn mee aan boord) en work-outs op het zonnedek. Er is ook een spa aanwezig aan de achterkant, met zeer goede prijzen voor behandelingen.

Daar ligt ook het voor riviercruise begrippen het aardig grote verwarmde zwembad. Op het zonnedek staan meer dan genoeg fijne ligstoelen en ligbedden, al dan niet met zonneschermen.

Hutten

AmaVerde blinkt uit in het aantal suites en hutten met balkons aan boord. Er zijn 5 suites van 32,5 m2. Deze hebben allen een klein balkon met twee stoelen waar je kunt genieten van het voorbij stromende water. De luxe suites zijn voorzien van een minibar met sterke drank en lekkernijen.

Nog eens 47 hutten zijn zeer ruim (op dek 3 en dek 2) en ook van een balkon voorzien. Deze hutten zijn maximaal 21,8 m2 groot. In enkele hutten staat een zit/slaapbankje, in plaats van 2 stoelen, zodat daar een 3e persoon kan overnachten.

De badkamer is zeer ruim met onder andere verzorgingsproducten van Pure Herbs, badjassen en sloffen.

 

Frans balkon

De hutten met Frans balkon liggen op het middelste (dek 2)- en het bovenste binnendek (dek 3). Ze zijn smaakvol ingericht en voorzien van zitjes. Je ziet op de foto’s hieronder een opstelling met bedden los en aan elkaar.

Op het onderste dek liggen enkele hutten met ramen die niet open kunnen, deze kamers hebben verder exact dezelfde faciliteiten als de hierboven genoemde hut met Frans balkon.

Conclusie

De AmaVerde een luxe schip met een aantal mooie pluspunten; de grote fitness, de wellness host, het verwarmde zwembad en de fijne familiaire sfeer aan boord.  Het traditionele riviercruisen zul je op dit schip niet vinden; er zijn open zittingen en je kunt zelf kiezen waar je wilt zitten. Erg fijn zijn bovendien de fooien en drankjes die bij de maaltijden zijn inbegrepen. Het grootste pluspunt bij rederij AmaWaterways is dat voor een mooie all-in prijs ook de excursies zijn inbegrepen in de prijs. Deze variëren van een wandeltocht, fietsen tot een culturele avond. Voor sommige exclusieve excursies geldt overigens wel een kleine toelage.

Prijzen bij AmaWaterways: Voor een week cruisen betaal je (vanaf) €2100 per persoon inclusief koffie/thee 24 uur per dag, maaltijden met tafeldranken, fooien, wifi en excursies.

Bekijk cruises met AmaWaterways
Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *