Binnenkijken op TUI Skyla : adult only schip in het nieuw

Miriam bezocht in Boedapest een groot aantal riviercruiseschepen waaronder TUI Skyla, het nieuw ingerichte schip dat vaart voor TUI.nl. Hoe ziet dit schip eruit en welke hutten zijn aan boord? Lees snel verder!

Compleet in het nieuw

TUI Skyla is een ouder schip dat compleet in het nieuw is gestoken! TUI heeft er bovendien voor gekozen om het aantal hutten te verminderen door een aantal suites te maken die de grootte hebben van twee ‘oude’ kamers, samen zo’n 24 m2. Echt een ‘zee van ruimte’ op de rivier. De rederij heeft er overigens voor gekozen om het schip Adult-Only te maken en veel inclusief te maken, dus inclusief fooien en drankjes bij de maaltijden.

We gaan alle ruimtes even langs in de rondleiding.

Atrium

Je komt binnen in het hart van het schip, het atrium. Hier bereik je gemakkelijk alle vier de dekken, waarvan 3 binnendekken en het zonnedek. Het atrium is de meest klassieke plek op het schip met veel blauw en goudtinten. Zitjes zijn op elke verdieping zodat je even kunt wachten op iemand.

We lopen verder naar de lounge, de Observatory geheten. Je vindt ook hier het blauw en goud/aardekleur tinten terugkomen. De maximaal 157 gasten kunnen hier genieten van een drankje en het uitzicht rondom.

Restaurants

Door de oorspronkelijke bouw van het schip, ligt het restaurant aan de achterkant van het schip dan traditioneel onder de lounge aan de voorkant van het schip. Het restaurant ligt op dek 3. Voordat je daar bent, loop je langs de hutten van dek 3 en vervolgens door de fijn ingerichte kleine Club Lounge met een bar en een open haard gedeelte.

Pas daarna kom je in het hoofdrestaurant Verdastro, zeer smaakvol ingericht met groene en oranje stoelen. Je mag inlopen voor het ontbijt/lunch en diner (19:00-21:00) wanneer je maar wilt, want er is geen vaste tafelschikking of vaste tijd.

Wat een pluspunt aan de TUI Skyla is, is het daarna gelegen Bistro restaurant waar in buffetvorm het eten gepresenteerd wordt. Je vindt er ook een klein buitenterras.

De Bistro:

Een klein puntje van aandacht is wel op zijn plaats in dit gedeelte van het schip: door hoogteverschillen zijn tussen de restaurants kleine en grotere treden. Even opletten wanneer je hier dus loopt 😉

Ontspanning

Het schip heeft aan boord een aardig spa gebied, gelegen aan de voorkant van dek 2. Je vindt er een whirlpool, een sauna en enkele ligbedden. Daarbij kun je ook naar buiten kijken door de patrijspoorten.

Op het zonnedek staan meer dan voldoende zitjes en ligbedden klaar. Je kunt er minigolf spelen en meedoen met de yogales. Overigens zullen ook tijdens cruises bijvoorbeeld fotografielessen en taallessen worden aangeboden.

Hutten

TUI heeft alle hutten volledig in het nieuw gestoken. We gaan alle hutten even langs, van de 1-persoonshut tot aan de suite.

De 1-persoonshut

TUI Skyla heeft 3 éénpersoonshutten aan boord: 1 op het onderste dek en 2 met Frans balkon op het middelste dek. Hier zie je hut 219. De hut is verrassend ruim voor een single-hut en biedt onder andere thee faciliteiten, een kluisje en tv. Alle badkamers aan boord hebben toiletartikelen van Molton Brown.

Buitenhut

De buitenhutten liggen allen op het onderste dek en zijn voorzien van patrijspoorten. Er is een verschil in grootte, te erkennen aan de Standaard of Superior (iets groter) aanduiding.

Frans balkon

De hutten met Frans balkon liggen op het middelste – en het bovenste binnendek. Ze zijn smaakvol ingericht en wederom voorzien van theefaciliteiten. Mocht je overigens meer zin hebben in koffie, dan kan je in het atrium bij het zelfservice buffet koffie halen. Er zijn wel weinig stopcontacten in de kamer, dus hou hier rekening mee.

De badkamer heeft een glazen schuifdeur met melkglas.

Suite

De zeer ruime suites zijn gelegen op dek 2 (7 stuks) en dek 3 (6 stuks). Zoals ik al eerder vertelde zijn dit 2 hutten die samen tot 1 suite gevormd zijn. De mooie indeling is een unicum: met een chaise longue, kingsize bed en via de inloopkast bereik je de ruime badkamer met inloopdouche.

 

De badkamer en inloopkast:

Conclusie

De TUI Skyla is een mooi sfeervol schip voor een overzichtelijk aantal passagiers. De extra activiteiten zoals yoga, fotografie en taallessen zorgen voor leuke extra’s tijdens de cruise. Het traditionele riviercruisen zul je op dit schip niet vinden; er zijn open zittingen en je kunt zelf kiezen waar je wilt zitten. En wil je helemaal makkelijk eten, dan staat de Bistro klaar voor je met zelfbediening. Erg fijn zijn bovendien de fooien en drankjes die bij de maaltijden zijn inbegrepen.

Deze cruises zijn verkrijgbaar bij:

  TUI
Bekijk cruises met TUI Skyla:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *