A-Rosa Donna: hutten op een rijtje

Wellicht ken je ze wel: de schepen met de kuslippen en de grote roos die op de boeg van het schip geschilderd zijn? Deze riviercruiseschepen zijn van de Duitse rederij A-Rosa Cruises. Ze varen met hun schepen door geheel Europa, van Nederland tot Frankrijk en in Portugal en ook de vele populaire rivieren zoals de Rijn in Duitsland tot Main en Donau in Oostenrijk en verder. Ik was benieuwd: hoe is het cruisen met A-Rosa en wat biedt de rederij? In drie artikelen lees je meer over de Duitse rederij. In dit derde artikel geef ik je een uitgebreide rondleiding in de hutten op schip A-Rosa Donna.

Miriam cruiste op uitnodiging 2 nachten mee met A-Rosa Cruises op de A-Rosa Donna van Boedapest naar Bratislava en Wenen. 

Hutten op drie dekken

De A-Rosa Donna heeft een zeer overzichtelijke indeling: er twee dekken geheel gewijd aan hutten, een dek met alle binnenfaciliteiten – en 6 hutten -, en een zonnedek. Het atrium is de ontvangstruimte voor maximaal 242 passagiers. Zij verblijven in één van de 100 hutten, die een raam of een frans balkon hebben. De rederij maakt overigens geen onderscheid tussen suites en reguliere hutten op dit schip: alle hutten zijn namelijk vrijwel gelijk. Wat mij direct opviel is de gelijkenis met hoe een hut op een oceaanschip eruitziet; vrijwel dezelfde indeling en liefhebbers van AIDA Cruises herkennen het hemelbed-doek dat aan het plafond hangt.

Onderste passagiersdek

Op het onderste passagiersdek hebben alle hutten een vierkant raam dat niet te openen is. De hutten zijn behoorlijk ruim met 15,5 m2. Een aantal van deze hutten heeft bovendien plek voor een extra persoon. Overigens zijn de voorste hutten wat minder groot, 14,5 m2, en zijn mede door de ligging en grootte, het voordeligst (categorie S) om in mee te reizen.

Hieronder zie je één van de hutten van dit dek:

De badkamer is kleurrijk en compact. Je vindt er badschuim aan de muur, bodylotion in flesjes en zeep in een dispenser. Naast de wasbak is veel handige opbergruimte voor je spulletjes. De föhn bevindt zich overigens in de lades bij het dressoir. De kleur van de badkamer varieert overigens wel iets, van oranje/zalmrose tot geel.

Frans balkon

Op dek 2 bevinden zich alle hutten met een Frans balkon. Deze hutten zijn een tikkeltje groter met hun 16 m2. De hutten zien er hetzelfde uit als op het dek eronder, alleen ietsje ruimer.

Elke hut heeft een ruime hangkast met daarnaast een kast met planken en een kluisje. Daarnaast is een open kast gecreëerd waar dagelijks water wordt bijgevuld en je badhanddoeken voor het zonnedek liggen. Een badjas en badslippers liggen voor elke gast klaar bij aankomst in de hut om te gebruiken als je bv naar de spa gaat.

Bij het dressoir is een kleine ladenkast met de eerder genoemde föhn en de enige stopcontacten van de kamer: ik heb er welgeteld maar 1 gevonden, inclusief twee usb aansluitingen. Houd daar dus rekening mee als je op dit schip gaat varen! Ook bij de nachtkastjes vond ik geen stopcontacten.

Panorama hutten

De 6 hutten op dek 3 liggen wat verstopt tussen de receptie en het restaurant. Dit zijn de categorie B hutten van 16,5 m2. Dit zijn de grootste hutten aan boord, met één maar: je hebt geen Frans Balkon en dus alleen grote vensters. Verder zijn ze identiek aan de anderen.

Welke hut moet ik kiezen?

Op de A-Rosa Donna is wat ons betreft de beste keuze een hut met Frans balkon op dek 2, tenminste als je een liefhebber bent van frisse lucht in je hut. Ben je op zoek naar een hut met een raam? Dan zou ik de goedkoopste categorie aanraden, op dek 1 geheel vooraan. Je hebt dezelfde faciliteiten als de andere hutten, maar net iets minder ruimte. Dat is zo verwaarloosbaar, dat het een prima optie is!

Voorbeeld prijzen:

8-daagse klassieke Donau route vanuit Engelhartszell (nabij Passau)

  • S hut (voordeligste optie) met raam – vanaf €1429 p.p all-inclusief
  • Hut met raam – vanaf €1629 p.p all-inclusief
  • Hut met panorama raam (dek 3) – vanaf €1929 p.p all-inclusief
  • Hut met Frans balkon (dek 2) – vanaf €2029 p.p all-inclusief

Tip! Wanneer je last minute boekt, heb je aanzienlijk lagere prijzen. Deze prijzen kunnen zonder het all-inclusive pakket zijn, dus zonder drankjes. Aan boord betaal je dan per drankje.

Bekijk hier de laatste A-Rosa Donna aanbiedingen:

Lees ook over de A-Rosa Donna:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.