Riviercruises bij TUI in 2022: individueel of met de bus

TUI biedt deze zomer een groot aanbod aan riviercruises aan door heel Europa, van Portugal tot Nederland, van Duitsland tot aan de Zwarte Zee. Dit seizoen kan je individueel op pad, met de auto, het vliegtuig of zelfs de bus. Handig is dat je namelijk op kunt stappen in Nederland op de bus naar je inschepingshaven buiten Nederland. Wij zetten de mooiste cruises voor jou op een rijtje. Je hoeft alleen nog maar de rivier en het land uit te kiezen!

1. Dichtbij: Nederland, België en Frankrijk

Wil je graag in Nederland en België cruisen, dan vaart Arkona een 8-daagse cruise vanuit Arnhem waarbij je mooie bestemmingen bezoekt zoals Mook, Roermond, Maastricht, Huy in de Belgische Ardennen, Grave en Nijmegen. Vertrek op 2 juli en 30 juli, vanaf €769.

Romantisch Parijs en de Seine bezoek je met een riviercruise met de Seine Comtesse. Een prachtige verrassende regio en cruise die ik zelf in 2021 gemaakt heb! Wat een verrassing is deze regio langs de Seine (Lees hier de reportage). Geniet van oude kerken, kloosters, de Franse westkust en het schilderachtige huis en bloementuin van Monet. Van mei-oktober €949.

Land >>
Nederland
België
Frankrijk

2. Duitsland met eigen vervoer

Ook biedt TUI riviercruises aan over de Rijn en Moezel met eigen vervoer, ofwel je reist op eigen gelegenheid naar de inschepingshaven. Denk aan een veelzijdige cruise met de Rhein Symphonie vanuit Keulen waarbij je bijvoorbeeld de romantische dorpjes Cochem en Bernkastel maar ook Mainz en Koblenz bezoekt. Vertrek op 17 juni en diverse vertrekken in oktober 2022. Vanaf €699.

Ook cruiseschip Arkona zal over de Rijn en Moezel gaan tijdens een christelijke reis met Goed Idee. Je bezoekt dan vanuit Arnhem, Bernkastel, Cochem, Koblenz, Andernach, Remagen, Keulen, Düsseldorf en Emmmerich. Op 23 juli, 20 augustus 2022, vanaf €1098. 

3. Handig met de bus: Donau en Duitsland

De Donau

Bij drie Donau cruises wordt je met de bus naar Passau gebracht. Dit ligt in Zuid-Duitsland en is een schattig stadje aan maar liefst 3 rivieren, waaronder de populaire Donau. Je kunt mee op een 10-daagse cruise Veelzijdige Donau op de luxe 5 sterren River Sapphire naar de prachtige Wachauvallei (Melk en Dürnstein), Wenen, Boedapest en Bratislava. Je kunt vanaf 2 juli tot en met 17 september élke week vertrek op zaterdag (vanaf €931).

Een bijzondere cruise vind ik de 11-daagse cruise met Esmeralda op 4 oktober 2022: je vaart vanuit Passau over het Main-Donau kanaal naar de meest romantische plekjes aan de Main zoals Bamberg, Würzburg, Wertheim en Rüdesheim (aan de Rijn). Je eindigt de cruise met 2 dagen in Keulen (vanaf slechts €819!).

Wil je verder reizen over de Donau, dan kan je mee met de Carissima op een 17-daagse cruise waarbij je geheel de Donau opvaart richting Servië, Bulgarije en Roemenië. Je kunt mee op 15 april (vanaf €1731).

Kerstcruise over de Donau inclusief busvervoer

Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker vanuit Rotterdam!

6-daagse Kerstcruise Romantische Rijn op luxe schip vanuit Rotterdam

 Duitsland (met busvervoer)

Wil je niet zo ver met de bus naar Passau dan zijn er ook cruises dichterbij, over de grens in Duitsland over de Rijn, Moezel en Saar, in de prachtige wijngebieden.

Met riviercruiseschip Prinses Christina kan je van eind mei tot eind augustus langs pittoreske dorpjes zoals naar Andernach, Cochem, Andernach en Boppard om er enkele te noemen. 8 dagen al vanaf €659 (inclusief busvervoer).

Riviercruiseschip Arkona (ook hutten met Frans balkon!) kan door haar 83 meter lengte de Saar bevaren. Je kunt kiezen uit een cruise vanuit Andernach naar Luxemburg met onderweg romantische dorpjes als Saarburg, Bernkastel en Cochem, maar ook historische steden zoals Koblenz en Trier. Vertrek op 16 juli en 13 augustus 2022, vanaf €1144 (inclusief bus).  Een totaal andere route vaart de Arkona vanuit Arnhem langs de parels van de Rijn: geniet onder andere van de mondaine steden Düsseldorf, Keulen en Köningswinter. De bus brengt je vanuit eindbestemming Andernach terug naar Nederland. 8 dagen vanaf € 1011, vertrek op 9 juli of 6 augustus 2022.

Kerstcruise over de Donau inclusief busvervoer

4. Pareltjes

De pareltjes in het aanbod deze zomer vind ik de riviercruises over de Douro in Portugal en twee luxe riviercruises over de Donau met riviercruiseschip TUI Skyla. 

Deze laatste is een nieuw ingericht modern schip met mooie hutten voorzien vaste bedden. Tijdens de maaltijden zijn de tafeldrankjes inclusief. De TUI Skyla cruises starten in Boedapest en KLM vluchten zijn dan ook inbegrepen.

De twee routes variëren iets maar omvatten in ieder geval prachtig Wenen en Bratislava. Vanaf €1548, van april – juli.

De Douro Cruiser vaart van april – oktober over de Douro, vanaf de Portugese kust naar de binnenlanden. Leer over portwijn en duik in de historie van de regio. Vanaf €1467, inclusief vluchten.

Land >>
Portugal
Oostenrijk

De genoemde prijzen zijn van maart 2022. Door vraag en aanbod kunnen de prijzen veranderen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *