Viking viert tewaterlating nieuwste Egypte schip

Viking heeft bekendgemaakt dat haar nieuwste riviercruiseschip, speciaal bestemd voor riviercruises op de Nijl, de Viking Osiris woensdag 26 februari 2022 te water is gelaten. Dit gebeurde op de Massara-scheepswerf in Caïro, Egypte. Het betekent een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip. De laatste fase van de constructie is hiermee van start gegaan. De Viking Osiris zal naar een ander dok worden verplaatst waar het interieur zal worden voltooid.

Het schip, dat een capaciteit heeft van 82 passagiers, zal in augustus van dit jaar haar debuut maken. Het sluit zich dan in Egypte aan bij de Viking Ra. Een ander zusterschip van de Osiris, Viking Aton, zal naar verwachting in 2023 in het Afrikaanse land worden gelanceerd. Viking investeert flink in Egypte vanwege de grote vraag naar riviercruises op de Nijl.

De Viking Osiris gaat een 12-daagse “Pharaohs & Pyramids”-route varen waarbij o.a. Caïro, de piramides van Gizeh, de necropolis van Sakkara, de tempels van Luxor en Karnak en de Vallei der Koningen worden bezocht. De introductie van het schip valt samen met de 100ste verjaardag van de ontdekking van het graf van koning Toetanchamon en de opening van het nieuwe Grand Egyptian Museum.

Nieuwsgierig naar een cruise over de Nijl? Bekijk alle aanbiedingen:
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
Boven €2000
Rederij
AmaWaterways
ANWB
Boat Bike Tours
Captain Cruise
Corendon
CroisiEurope
Cruisewinkel
Crystal Cruises
DCS Touristik
De Jong Intra
Feenstra Rijn Lijn
Fital
Lüftner Cruises
Nicko Cruises
OAD
Phoenix Reisen
Plantours
Stip
TUI
TUI River Cruises
Uniworld
VIVA Cruises

Nijlcruise 5* & Hurghada Marriott Beach Resort 5*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *