Passenger Terminal Amsterdam neemt riviercruise over van Port of Amsterdam

Vanaf 17 januari 2022 wordt de afhandeling van riviercruise door Port of Amsterdam overgedragen aan Passenger Terminal Amsterdam, die vanaf die datum al haar cruise gerelateerde werkzaamheden uitvoert onder de nieuwe naam Cruise Port Amsterdam.

Passenger Terminal Amsterdam, een deelneming van Port of Amsterdam, is sinds 2000 verantwoordelijk voor de afhandeling van zeecruise in Amsterdam. De afhandeling van riviercruise, viel onder het beheer van Port of Amsterdam. Vanuit de behoefte om efficiënter en klantgerichter te kunnen opereren op het gebied van riviercruise, is er onderzoek gedaan naar de overdracht van riviercruise naar Cruise Port Amsterdam.

Medio 2021 hebben, na een positief advies vanuit het onderzoek, de Raad van Commissarissen van zowel Port of Amsterdam als Passenger Terminal Amsterdam hiermee ingestemd. Monic van der Heyden, Commercial Manager Cruise verantwoordelijk voor riviercruise bij Port of Amsterdam zal mee verhuizen naar Cruise Port Amsterdam om de continuïteit voor de riviercruiserederijen te waarborgen: “Amsterdam is een topbestemming in het Noord-Europese vaargebied voor zee- en riviercruiseschepen. Door zowel rivier- als zeecruise onder te brengen in één dedicated bedrijf ontstaan er kansen voor optimalisatie van de dienstverlening voor onze rederijen en hun passagiers.”

Dick de Graaff, directeur Passenger Terminal Amsterdam/Cruise Port Amsterdam: “De fusie van de afhandeling van zee- en riviercruise is een logische stap. Wij hebben de mogelijkheid om riviercruise tot een kerntaak te maken. Naast efficiëntie biedt dit ook kansen op strategisch vlak. Aankomende jaren zullen wij ons richten op het door ontwikkelen van kwalitatief en duurzaam cruisetoerisme in de stad. Omdat riviercruise gebruikt maakt van steigers verspreid over de stad dekt de naam Passenger Terminal Amsterdam de lading niet meer en hebben wij gekozen om voor de afhandeling van zee-en riviercruise te opereren onder de nieuwe naam Cruise Port Amsterdam.”

Het gebouw blijft de naam Passenger Terminal Amsterdam dragen. De commerciële verhuur van het pand als locatie voor zakelijke evenementen blijft opereren ook onder de huidige naam Passenger Terminal Amsterdam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *