Nicko Cruises: Vaccinaties vereist vanaf 29 november 2021

De Duitse reisorganisator Nicko Cruises heeft bekendgemaakt dat zij voor al haar riviercruises van haar gasten verlangt dat ze gevaccineerd zijn. Ook gasten die Corona gehad hebben en hersteld zijn, mogen mee. Deze nieuwe regels van verplichte vaccinaties gelden voor de riviercruises van Nicko Cruises vanaf 29 november 2021.

“We hebben besloten deze stap te zetten om voorbereid te zijn op mogelijke eisen in de landen waar we varen. Zo kunnen we de best mogelijke bescherming aan boord bieden en bovendien, daardoor onze gasten de zekerheid geven dat wij de routes kunnen varen.” zegt Guido Laukamp, ​​​​Managing Directeur van Nicko Cruises. “In een recent klantonderzoek ontdekten we dat een grote meerderheid van onze gasten dit als veiligheidsfactor wil.”

Op de rivier is Nicko Cruises afhankelijk van de veranderende regelgeving van verschillende landen en regio’s. Om flexibel te kunnen reageren op verdere ontwikkelingen in de herfst en winter en om de grootst mogelijke veiligheid aan boord te garanderen, kiest Nicko voor deze stap.

Sneltests aan boord vanaf 12 oktober

Naast de verplichte volledige inenting, minstens 14 dagen van te voren, zal bij inscheping de rederij iedere gast testen. Dit wordt aangeboden en verplicht voor elke gast die aan boord komt vanaf 12 oktober. Deze testen zijn op kosten van Nicko Cruises. Voor 12 oktober moeten gasten hun eigen negatieve testresultaat meenemen.

Naast bovengenoemde vereisten zijn aan boord tal van hygiëne maatregelen genomen zoals aangeven van looprichting, extra desinfectie en o.a. mondkapje op bij gaan en staan.

Miriam cruiste in september mee op de Seine Comtesse van Nicko Cruises waarin je een en ander leest over deze maatregelen:

Lees hier de reportage over de Seine Comtesse
 

Riviercruises van Nicko boek je bij:
Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *