AmaDahlia maakt eerste cruise op de Nijl

Luxe rederij AmaWaterways vierde op 6 september de lancering van haar nieuwste schip – AmaDahlia – op de rivier de Nijl. Tijdens de festiviteiten verrasten mede-oprichters Rudi Schreiner en Kristin Karst de eerste gasten van het schip bij het cocktailuurtje in het vijfsterrenhotel Four Seasons Hotel Cairo At The First Residence, waar alle gasten genoten van hun vierdaagse pre-cruise landarrangementen . Gasten gingen vervolgens aan boord van het schip in Luxor, waar ze werden begroet door lokale muzikanten en een Egyptische wervelende derwisj-uitvoering voordat ze de prachtige AmaDahlia gingen verkennen en aan een onvergetelijke 7-nachten riviercruise-ervaring begonnen.

“Ik ben absoluut verheugd dat onze prachtige nieuwe AmaDahlia de rivier de Nijl bevaart”, zegt Kristin Karst, executive vice president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Het was echt een genot om bij onze gasten te zijn, want samen ontdekten we de prachtige omgeving aan boord, die de lokale cultuur en kenmerkende kunst van de regio weerspiegelt. Egypte heeft een heel speciale plek in mijn hart en ik ben zo opgewonden dat nog veel meer gasten de schoonheid van AmaDahlia en de ongeëvenaarde ervaringen die deze reisroute biedt kunnen ervaren.”

“We zijn onze Egyptische partners zo dankbaar, die ons hebben geholpen om AmaDahlia op tijd te lanceren om haar inaugurele seizoen zoals gepland in september te beginnen”, zegt Rudi Schreiner, president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Hun lokale ervaring is van cruciaal belang geweest tijdens de hele ontwerp- en bouwperiode en we kijken ernaar uit om samen te blijven werken om de iconische wonderen van Egypte met onze gasten te delen.”

Aan boord van de AmaDahlia

Met 36 passagiershutten, waaronder 16 prachtige suites tussen 370 en 430 m², biedt de luxueuze AmaDahlia voor 72 passagiers een intieme sfeer met een overvloed aan ruimte voor gasten om te ontspannen en tot rust te komen. Ontworpen om de cultuur van de regio te weerspiegelen, verwelkomt AmaDahlia gasten aan boord met levendige kleuren en patronen, samen met uitnodigende openbare ruimtes om te genieten van het adembenemende uitzicht op de rivier de Nijl. Het schip beschikt over veel voorzieningen, waaronder een zwembad en een bar op het zonnedek, evenals lokaal geproduceerde gerechten in het hoofdrestaurant en het Al Fresco-restaurant van de chef op een open dek met een spectaculair uitzicht.

AmaDahlia’s meeslepende 11-nachten reisroute Secrets of Egypt & The Nile nodigt gasten uit om de oude beschaving te verkennen met authentieke, door kleine groepen begeleide kustexcursies onder leiding van Egyptologen. De riviercruise vaart elk jaar van september tot juni van elk jaar, heen en terug van Luxor naar Aswan met intra-Egypte vluchten tussen Caïro en Luxor. Dagen worden besteed aan het ontdekken van opmerkelijke bezienswaardigheden zoals de Tempel van Luxor en de Vallei der Koningen en Koninginnen en oog in oog komen te staan ​​met wonderen zoals de Grote Sfinx en de Piramides van Gizeh. Bij terugkomst aan boord worden gasten getrakteerd op lokaal amusement en informatieve sessies onder leiding van vakkundig opgeleide egyptologen, die voorkennis verschaffen over de vele mysteries en geheimen die Egypte hebben gevormd.

De cruise- en landroute van 11 nachten omvat drie nachten in Caïro voor de cruise en één nacht in Caïro na de cruise, waar gasten verblijven in het Four Seasons Hotel en genieten van een exclusieve privétour en speciale afscheidslunch in het Abdeen Presidential Palace. Als aanvulling op deze meeslepende cruise en landavontuur, wordt Secrets of Egypt & the Nile aangeboden met optionele uitbreidingen, waaronder pre-programma, drie nachten in Dubai of vier nachten in Jordanië (Amman en Petra) en post-programma, vier nachten in Israël (Jeruzalem).

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *