Scheepsportret: t Wapen fan Fryslân van Boat Bike Tours

Bij het aanmeren in Enkhuizen met de Magnifique III op een Boat Bike Tours fietscruise, lag naast de Magnifique III een prachtig zeilschip dat ook voor Boat Bike Tours vaart: t Wapen fan Fryslân.

Het bruine vloot-schip is in 1965 gebouwd en voer door Nederland, België en Duitsland met vracht. Sinds 2003 vaart t Wapen zeilschip voor passagiers. De naam bruine vloot verwijst overigens naar de vroegere gekleurde bruine zeilen van het schip. Tegenwoordig zijn er nog 400 schepen uit deze bruine vloot die varen. Tegenwoordig zijn velen van hen te huur (charter) voor een dagtocht tot tochten van enkele weken. Schipper Erik van Aken is de trotse eigenaar van het schip en neemt gasten mee over het IJsselmeer en Waddenzee.

Aan boord van ’t Wapen fan Fryslân gaan maximaal 24 gasten mee die verblijven in één van de 12 2-persoonskamers.  Je vindt aan boord een informele casual sfeer. Miriam nam een kijkje aan boord. Ga je mee?

Hutten

Alle 12 hutten liggen in één lange gang en zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn vernoemd naar Friese steden. In elke hut kunnen 2 personen overnachten. Overigens is er ook plek voor een 3e persoon in een uitklapbaar bed boven één bed. Erik vertelde dat de hutten vaker door 2 personen gebruikt worden dan door 3. Daardoor zit je eerder met maximaal 24 passagiers aan boord. De kamer is functioneel ingericht met een kast, kluisje, verwarming en twee patrijspoorten waarvan er eentje open kan.

De badkamer is klein maar fijn en voorzien van toilet, wastafel en douche.

Aan dek

Op het dek staan diverse zitjes en mag je gebruik maken van het bubbelbad. De fietsen staan uiteraard ook op het dek en deze gaan elke dag mee naar je volgende bestemming. Wanneer het schip vaart, mag je overigens ook meehelpen met het varen. Het mag, maar hoeft niet 🙂

Binnen

De bar is ongetwijfeld een van de gezelligste plekken aan boord. Je mag zelf je drankjes pakken, maar je dient deze wel even op te schrijven op je boordrekening.

Je eet een dek lager in de gezellige lounge, waar je heerlijk kan zitten na een lange dag fietsen.

Routes

Het schip t Wapen fan Fryslân is al boekbaar vanaf €849 per week.  Routes die het schip vaart zijn een 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis (vanaf €1079) vanuit Amsterdam, een 8-daagse Sail & Bike Waddenzee reis (vanaf €849) vanuit Enkhuizen en een 8-daagse Sail & Bike IJsselmeer & Friese steden route (vanaf €1049).

Ben je ook nieuwsgierig naar zo'n mooie fietscruise? Bekijk ze bij:

Boat Bike Tours  

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *