Start riviercruises op Donau vanaf 21 juni voor nicko Cruises

Na de succesvolle herstart van het seizoen op de Portugese Douro én op de Duitse rivieren, start nicko Cruises op 21 juni met riviercruises dit seizoen op de Donau. Het riviercruiseseizoen van dit jaar begon voor nicko met de Douro Serenity begin juni 2021 met een achtdaagse reis vanaf Porto. Kort daarna volgde de nickoVISION op de Rijn en vervolgens de eerste reis van nieuwbouwschip nickoSPIRIT van Frankfurt naar Passau. Volgende week vertrekken met de Rhein Melodie en Rhein Symphonie nog eens twee schepen op de Rijn en haar zijrivieren.

Verdere dalende ziektegevallen zorgen ervoor dat nicko Cruises vanaf 21 juni het groene licht geeft voor cruises op de Donau. “Het is een prachtig signaal dat we op andere Europese bestemmingen kunnen starten. De Donau is nog steeds de meest populaire rivier bij onze gasten en we zijn erg blij dat we er volgende week weer naartoe kunnen reizen”, zegt Guido Laukamp, ​​CEO van nicko cruises.

De afvaarten over de Donau zijn nog wel afhankelijk van een enkel oranje land waar het schip niet mag stoppen. Dit geldt op dit moment voor Hongarije, waar Boedapest op het programma stond. De rederij vaart deze bestemming dan voorbij, tenzij het kleuradvies nog wijzigt. Nicko vaart op de Donau met het MS Belvedere, Bolero en Maxima.

Naast de start van Donaucruises zal 30 juni de start betekenen van de eerste Franse riviercruises, op o.a. de Seine.

Druk met boekingen

De reisorganisator uit het Duitse Bonn heeft de afgelopen veel vraag gekregen naar riviercruises. Mede omdat de riviercruises in juni van start konden gaan in Duitsland. De rederij heeft nu op elk schip dat in Duitsland vaart een testhut ingericht waar gasten zich om de zoveel dagen rustig (gratis) kunnen laten testen. Per bondsland is een eis daarvoor afgesproken. Daarnaast is het in Duitsland verplicht om FFP2 mondkapjes te dragen bij het bewegen aan boord en wordt dagelijks de temperatuur van de gasten opgemeten. Nog steeds geldt een verminderd aantal passagiers. De fitness en spa zijn open voor gasten die vooraf bij de receptie reserveren.

Nieuwsgierig naar het MS Belvedere? Miriam cruiste een aantal jaar geleden 4 dagen mee met de Belvedere over de Donau: Live reportage: met Select Belvedere op riviercruise

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.