Duitsland opent voor Nederlanders

Per 30 mei 2021 is Nederland door Duitsland in gedeeld als Risicogebied, wat betekent dat Nederlanders dus ook gemakkelijker op riviercruise kunnen in Duitsland. Duitsland opent zich dus voor Nederlanders.

Nederlanders moeten, net als alle andere landen die als risicogebied zijn aangemerkt, een negatieve PCR test kunnen aantonen of als je gevaccineerd bent een bewijs van vaccinatie. Overigens mag je Duitsland ook in als je het coronavirus gehad hebt en inmiddels genezen, met een bewijs daarvan. Deze moeten allen binnen 48 uur na binnenkomst in Duitsland getoond kunnen worden.

Quarantaine voor Nederlanders

Het nadeel is echter nog wel dat de Nederlandse overheid Duitsland wel ziet als oranje. Dit betekent dat je na je reis nog 10 dagen in quarantaine zult moeten.

Update

Dit is het advies vanuit Nederland als je naar Duitsland reist:

“De kleurcode van Duitsland is geel. Na een verblijf in Duitsland hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er zijn nog wel inreisbeperkingen voor reizen van Nederland naar Duitsland: Vóór vertrek naar Duitsland moet u zich nog steeds registreren. Laat u zich in Nederland op corona testen en is het testresultaat negatief, dan hoeft u bij aankomst in Duitsland niet in quarantaine”

Status van 12 juni 2021

Wil je weten op welke rivieren je kunt varen in Duitsland? Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.