Crystal Cruises vergroot 2022 capaciteit met extra schip en nieuwe routes

Crystal River Cruises heeft dinsdag bekend gemaakt dat de Crystal Mozart weer aan de riviercruise vloot toegevoegd gaat worden. Daarmee vergroot de rederij de capaciteit op de rivieren. Het zeer brede schip dat op de Donau zal gaan varen, wordt ingezet in 2022. De Crystal Mozart zal 8-daagse cruises aanbieden vanuit Wenen. Door de herintroductie van de Crystal Mozart, verplaatst de rederij de Crystal Mahler naar de Rijn, Main en Moezel met nieuwe routes.

Crystal Mozart zal in 2022 38 luxe suites aanbieden aan alleenreizenden, zonder extra toeslag. Het schip zal hoogstens 120 passagiers kunnen meenemen op het toch al ruime schip. De andere 4 schepen in de vloot (Crystal Mahler, Crystal Bach, Crystal Deubssy en Crystal Ravel) nemen 106 gasten mee.

“Deze uitbreiding komt tegemoet aan de toegenomen vraag en wensen van onze gasten”, zegt Walter Littlejohn, senior vice president en managing director van Crystal River Cruises. “We zijn verheugd Crystal Mozart opnieuw op de wereldmarkt te introduceren. De Crystal Mozart was vijf jaar geleden het startpunt van Crystal River Cruises en heeft een heel speciale plaats in de harten van iedereen gekregen”.

Nieuwe Routes

Crystal Mahler begint op 2 april 2022 met een serie cruises tussen Amsterdam en Basel in Zwitserland, tulpencruises vanaf Amsterdam en later cruises met onder andere een bezoek aan de Floriade, aan Hoorn, Kinderdijk, Middelburg, Rotterdam, Antwerpen en Gent.

Nieuw zijn bijvoorbeeld de 6-daagse cruises van Amsterdam naar de Moezelregio waar je tot laat in de avond verblijft in Cochem en Bernkastel. Deze cruise eindigt in Trier, waar gasten aan een landprogramma kunnen deelnemen in Reims, de onofficiële hoofdstad van de champagne-regio. Het landprogramma eindigt in Parijs. Wil je wat langer, dan kies je voor een 11-daagse cruise tussen Amsterdam en Basel over de Rijn en Moezel.

Interessant zijn ook de 15-daagse reizen van Amsterdam naar Boedapest over de Rijn, Main en de Donau.

Vanaf oktober tot en met december bezoeken de Crystal Mahler, Crystal Bach en Crystal Debussy onder andere vanuit Amsterdam, de Rijn met stops in Keulen, Rüdesheim, Mannheim en Straatsburg.

Crystal Mozart

De Crystal Mozart is een bijzonder schip met haar breedte van bijna 23 meter, het dubbele van een ‘regulier’ riviercruiseschip. Voorheen bood het schip plek aan 154 gasten in diverse luxe suites. Door de komst van solo-hutten kunnen maximaal 120 gasten mee. Het schip kenmerkt zich door de grootste spa ooit op een riviercruiseschip, een promenade, twee fitness ruimtes en diverse eetgelegenheden.

Bij elke cruise met Crystal is butlerservice inbegrepen, slippers en badjas en diverse technische snufjes. Een exclusieve Crystal bus met o.a wifi en water aan boord, reist met het schip mee voor excursies.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *