Crystal vereist Covid-19 vaccinatie voor haar gasten

Crystal Cruises heeft bekendgemaakt dat al haar gasten vanaf heden ten minste 14 dagen voorafgaand aan hun riviercruise volledig moeten zijn ingeënt met een COVID-19-vaccin. Gasten moeten vóór het inschepen een bewijs van vaccinatie overleggen en moeten beide doses van het vaccin hebben ontvangen binnen de door de fabrikant aanbevolen termijn, aldus de rederij.

De vaccinvereiste vormt een aanvulling op de uitgebreide Crystal Clean+ 4.0-maatregelen van het bedrijf, waaronder negatieve COVID-19-tests voor zowel gasten als bemanning, temperatuurcontroles in de terminal voorafgaand aan het inschepen, een uitvoerbaar mondkapjesbeleid, richtlijnen voor ‘social distancing’, verbeterde reinigings- en desinfectiemaatregelen, verminderde capaciteit en meer.

“We worden gesterkt door de vooruitgang die wordt geboekt met de COVID-19-vaccins en wat dit betekent voor onze Crystal Family en de reisindustrie als geheel, aangezien we reikhalzend uitkijken om de wereld opnieuw te verkennen”, aldus Jack Anderson, interim-president en CEO van Crystal. “We weten dat gemoedsrust de grootste luxe is; de vaccinatievereiste is gewoon de beste manier om de veiligst mogelijke Crystal Experience voor iedereen aan boord te garanderen. Dit gevoel wordt onderstreept door gesprekken met onze gasten en reispartners”.

Startdata cruises verschoven

De beschikbaarheid van vaccins varieert afhankelijk van het distributieplan van het thuisland van elke passagier. Crystal heeft dan ook besloten om vrijwillig de activiteiten te onderbreken tot mei 2021 voor haar riviervloot, waardoor volgens de rederij de meeste reizigers voldoende tijd hebben om zich volledig te laten vaccineren voordat Crystal haar cruiseactiviteiten hervat.

De bemanning van Crystal zal naar verwachting ook worden gevaccineerd wanneer het bedrijf haar cruises hervat. Volgens de maatschappij is dit misschien niet een haalbare optie voor alle bemanningsleden gezien hun leeftijd en / of de beschikbaarheid van vaccins in hun thuisland.

“Als onderdeel van de Crystal Clean + 4.0-maatregelen van het bedrijf zullen bemanningsleden worden getest op COVID-19 voordat ze hun thuislocatie verlaten om zich bij het schip te voegen en moeten ze een negatief resultaat hebben. Ze zullen ook een COVID-19-test ondergaan bij het inschepen waarna ze 7 dagen in quarantaine gaan. Daarna worden ze opnieuw getest en moeten ze wederom een negatief resultaat hebben om te starten met hun taken”, aldus Anderson. “Wanneer vaccins algemeen verkrijgbaar zijn, zullen ze een vereiste zijn voor de bemanning, die ten minste 14 dagen vóór hun dienst moet zijn voltooid.”

Naast het verstrekken van geverifieerde documentatie van hun COVID-19-vaccin op het moment van instappen moeten gasten een online formulier invullen om deze vereiste te bevestigen voordat hun cruiseticket wordt uitgegeven. Crystal heeft een document met veelgestelde vragen gepubliceerd op haar website voor meer informatie.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *