Nieuwbouwschip Viking Aton in 2022 op Nijl

Viking heeft bekendgemaakt dat zij een derde schip op de Nijl gaan laten varen. Naast hun huidige schepen Viking Osiris (2021) en Viking Ra (2018), zal in september 2022 de Viking Aton over de Nijl gaan cruisen. Het schip wordt momenteel gebouwd.

De Viking Aton zal 82 gasten kunnen meenemen in één van de 41 hutten. Het schip zal, net als andere schepen van Viking, een scandinavisch interieur hebben. Aan boord zijn alleen maar buitenhutten, ruimte suites met balkon, een zwembad en zonnedek. De Viking Lounge heeft ramen van plafond tot vloer. Het Aquavit Terrace is de plek om buiten te dineren tijdens het varen.

Viking biedt 12-daagse Farao’s & Pyramide cruises met voorafgaand aan de cruise een 4-daags verblijf in Caïro. Zo kunnen gasten eerst de pyramides daar bezoeken en andere iconische plekken. Daarna vliegt Viking haar gasten naar Luxor waar ingescheept wordt op het Nijlschip voor een 8-daagse cruise. Gasten krijgen exclusief toegang tot de tombe van Nefertari in de Vallei der Koninginnen en tot de tombe van Toetanchamon in de Vallei der Koningen. Na de cruise worden gasten teruggevlogen van Luxor naar Caïro met een laatste nacht in een hotel aldaar.

Wil je meer weten over de Nijl? Lees zeker dit artikel over onze belevenissen op de Nijl.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *