A-Rosa Aqua en A-Rosa Brava schepen ontvangen Green Award

Twee schepen van A-ROSA Cruises hebben een Green Award ontvangen afgelopen zomer. De A-ROSA Aqua (max. 202 passagiers) en de A-ROSA Brava (ook max. 202 passagiers) ondergingen een beoordeling en behaalden hoge scores in de categorieën veiligheid en milieubescherming. Met een sterke focus op duurzaamheid over de hele vloot, hoopt de rederij dat nog meer schepen in aanmerking komen voor de onderscheiding.

Het Green Award-programma, dat in 1994 op vrijwillige basis werd opgericht, stimuleert schonere en veiligere zeevaart. Sinds de ingebruikname hebben verschillende schepen en rederijen van over de hele wereld de Green Award-certificering behaald op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Met ingang van 2011 heeft de stichting Green Award een programma voor de binnenvaart ontwikkeld. Dit is tot nu toe een groot succes en zeer populair. Criteria zoals walstroomaansluitingen en milieuvriendelijke afvalwaterzuiveringssystemen worden als bijzonder belangrijk beschouwd.

De certificering van haar vloot is een kernonderdeel van A-ROSA’s uitgebreide duurzaamheidsstrategie. De algemene vermindering van het verbruik van hulpbronnen, de verdere ontwikkeling van efficiënte energiebronnen en de duurzame ontwikkeling van de infrastructuur van bezochte bestemmingen zijn andere elementen van de strategie van de rederij.

Benieuwd naar de A-ROSA Aqua of A-ROSA Brava? Kijk bij:

A-Rosa Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Zeetours - Nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *