Routewijzigingen riviercruiseschepen door sluiten grenzen Hongarije

Hongarije heeft vanaf 1 september 2020 opnieuw haar grenzen gesloten voor buitenlandse toeristen. Alleen inwoners van Hongarije mogen het land inreizen. Zij moeten na terugkomst in Hongarije 14 dagen in quarantaine óf twee negatieve testen laten afnemen in Hongarije. De Nederlandse overheid heeft daarom de kleurcode van het land veranderd van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) in ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). De Hongaarse regering is tot dit besluit gekomen vanwege de stijging van het aantal coronabesmettingen in het land.

Het sluiten van de grenzen heeft grote impact op de riviercruiseindustrie. De rederijen zien zich genoodzaakt om hun populaire routes op de Donau aan te passen, omdat stops in Boedapest en Esztergom niet mogelijk zijn. Ook panaromatochten zonder aan wal te gaan of aan te meren lijken momenteel niet te zijn toegestaan. Het is op dit moment onduidelijk hoe lang deze situatie zal duren. Cruiseschepen zullen voorlopig uitwijken naar andere havens in Duitsland en Oostenrijk.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *