Rondleiding in de mooie Mastersuite op de MS Inspire van VIVA Cruises

Miriam mocht vijf dagen mee op het vijfsterren-superior schip MS Inspire van VIVA Cruises en verbleef daarbij in een Mastersuite. Het schip heeft drie dekken met passagiershutten en faciliteiten en een buitendek. In totaal zijn er 71 kamers aanwezig voor gasten inclusief 58 suites.

Kamer verdeling over de dekken

Het onderste dek heet het Emerald dek. Hier vindt je 8 unieke dubbellaagse suites, zeg maar loft-suites. Verder zijn op dit dek 6 tweepersoonshutten te vinden met twee ramen aan de bovenkant.

Op het daarboven gelegen Ruby dek liggen aan het begin van de gang, het dichtst bij het centrale atrium, twee hoek mini-suites. Daaropvolgend liggen in totaal 24 suites. Tot slot liggen aan het einde 2 en in het midden 1 ‘reguliere’ tweepersoonskamers. 

Diamonddek

De Mastersuite die ik je laat zien, ligt op het Diamonddek. Naast de 22 prachtige Mastersuites liggen aan het begin van de gang 2 hoeksuites. Het Diamonddek ligt het meest gunstig van alle dekken. Je hebt namelijk het zonnedek boven je, waarvan je weinig geluidsoverlast ’s nachts hebt. 

Loop je naar voren, dan kom je in het centrale gedeelte van het schip met receptie, winkeltje en de Cruisedirector. Je hebt er bovendien entree tot de lounge. Ga je in het atrium een verdieping lager dan kom je in het restaurant terecht. 

Loop je vanaf de gang van je Mastersuite naar achter, dan komt je in het specialiteitenrestaurant waar een licht ontbijt/lunch geserveerd kan worden. Een klein buitenterras hoort bij dit restaurant. Trappen aan de zijkant leiden je snel naar het zonnedek!

VIVA, Tauck of Scylla?

Je ziet bij de entree van het schip en op veel plekken op het schip het logo van Tauck terug. Dit is de touroperator waarvoor het schip door eigenaar Scylla gemaakt is. Omdat in deze coronatijd de touroperator geen schip kan vullen met Amerikaanse en Engelse gasten, mag VIVA Cruises het schip gebruiken. Dit geldt ook voor o.a. MS Treasures en MS Grace die voor Friendship Cruises vaart.

Welkom in Mastersuite no. 319

Mastersuite 319 ligt redelijk achteraan in de gang vanaf het atrium gekeken. Het is de 3e hut van achter. De entree is voorzien van een nummerbord met geïntegreerde brievenhouder waar de kamerjongen/meisje post in kan achterlaten. De kamer gaat open met een sleutelkaart, die ook dient om de elektriciteit aan te doen op de kamer. Daarvoor doe je deze direct na binnenkomst in een sleuf aan de rechterkant. Bij de deur is ook de kaptafel, staan een prullenbak, paraplu en schoenlepel voor het geval dat.

Handig om te weten is dat de inhoud van de minibar inclusief is, gebruik van Nespresso apparaat én gebruik van wifi. Een duidelijke handleiding ligt daarvoor in de kamer. In een zwarte map ligt VIVA Cruises briefpapier klaar, een pen, twee ansichtkaarten van de Inspire en alle handleidingen. 

Bij binnenkomst betreedt je een hal met daarin deuren naar links naar de walk-in kledingkast en naar rechts, naar de riante badkamer. De deur bij binnenkomen is overigens behoorlijk breed! De gehele suite omvat 27 m2.

Walk-in kledingkast

De walk-in closet is een grote ruimte met tal van planken, veel hangers om je kleding op te hangen en een schoenenplank. Wil je strijken? Daaraan is gedacht: een strijkijzer en een strijkplank staan klaar. Bovendien liggen badslippers en een badjas voor je klaar om te gebruiken tijdens je verblijf. 

 

Riante badkamer

De badkamer is echt riant te noemen. Bij binnenkomst heb je aan de rechterhand een mooie designwastafel. Achter de spiegel en onder de wastafel vind je diverse planken om een en ander op te bergen. Voor VIVA Cruises gasten staan Rituals badproducten voor je klaar. De grote douche heeft naar keuze een regendouche functie of een gewone douchestraal. Je kunt eventueel, als je moeilijk ter been bent, het inkapbare zitje gebruiken. Badproducten van Molton Brown zijn aan de muur bevestigd. Een goede föhn is aanwezig met koude/warmte en sterkte standen.

Bed

Het riante bed bevindt zich aan de rechterkant van de suite. Uniek is het uitzicht dat je vanaf het bed hebt! Het bed staat zo gepositioneerd dat je bij het wakker worden zo door de ramen naar buiten kunt kijken. En nog beter, je hebt een Frans balkon. Eén schuifdeur kan je over de andere schuiven zodat je het ruisen van het water zo hoort.  Het bed ligt heerlijk! Aan beide zijden staat een bedkastje. Aan de ene kant een grote wekkerradio met datumnotatie en diverse stopcontacten. Aan de andere zijde een kastje met telefoon en 1 stopcontact met usb aansluiting. 

Zithoek

Ook bij de zithoek heb je de mogelijkheid om direct naar buiten te kijken vanaf de bank. Ook hier heb je een Frans balkon met een schuifdeur. De zithoek bestaat uit een sofa (direct een 3e bed!) met tafel, zetel en krukje. In het dressoir zijn drie lange laden, een koelkast met inhoud (inclusief) en een Nespresso machine met cupjes. Bovendien staan er 2 kop en schotels & wijnglazen voor je klaar. Boven het dressoir zijn daarnaast een noodknop, radio incl. drie kanalen waarvan er eentje voor het live-commentaar wordt gebruikt door de cruise-director inclusief algemene aankondigingen. Deze kan je naar wens uitzetten. 

 

Live rondleiding!

Uiteraard heb ik een live-video opgenomen van een rondgang door deze mastersuite. Klik op de video en geniet! Én wordt ook even lid van ons Youtube kanaal voor meer van deze toffe filmpjes. 

Routes in 2020 en 2021

De Inspire zal ook in 2021 korte vijfdaagse cruises aanbieden op de Rijn vanaf Düsseldorf. Je bezoekt dan Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Bonn en Köningswinter.  Ook voor dit jaar kan je nog boeken, vanaf €450 inclusief veel drankjes, huiswijn en bier. De 2020 route gaat van Düsseldorf naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz.

Zin in een cruise met VIVA Cruises gekregen? Kijk bij :

Captain Cruise Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *