Livereportage dag 4: Met de kabelbaan in Koblenz

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vijf dagen mee op de MS Inspire van VIVA Cruises. Vanuit Düsseldorf vaart ze naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz terug naar Düsseldorf. De Inspire is een zeer luxe vijfsterren superior schip met aan boord 71 kamers.

De Belgische kapitein Nurdin startte riviercruiseschip de Inspire om 06.00 uur stipt op … de motoren mochten weer vroeg aan de slag met een vertrek uit Rüdesheim waar we gisteravond waren aangekomen. Het is slechts drie uur varen naar Koblenz, een stad waar ik erg benieuwd naar ben. Eerder cruisten we de stad al voorbij en zag ik de kabelbaan over de Rijn naar het fort gaan.

De kapitein hoeft maar zo’n 3,5 uur te varen van Rüdesheim naar Koblenz, stroomafwaarts. Wat betekent dat het schip een vrijwel dubbele snelheid heeft, zo’n 20 km per uur. Inderdaad, kilometer per uur. Op de rivieren telt men in kilometersnelheden in plaats van zeemijlen. Eerder gaf de kapitein uitleg over hoe zijn werkdag eruit ziet.

De twee kapiteins hebben elk diensten van 6 uur en als er niet gevaren wordt, moet de administratie worden bijgewerkt. Zo houdt men het brandstofverbruik bij, vaartijden en afstanden. Anders als bij een zeecruise, vaart het schip overdag regelmatig omdat passagiers dit zeer waarderen. En ik ga daarin helemaal mee 🙂

Bij Koblenz maakt het schip een bijzondere manoeuvre: waar de Moezel en Rijn elkaar ontmoeten, vaart de Inspire de Moezel op met een scherpe bocht. Indrukwekkend! We ‘parkeren’ in tussen achter de andere cruiseschepen en binnenvaart verkeer. Dit is de ‘drukste’ stad wat betreft riviercruiseschepen. De Inspire is namelijk nummer 4!

Ik ga, nadat we stil liggen, op pad en besluit uiteraard om met de kabelbaan het fort op te gaan zoeken, hoog op de rotsen aan de andere oever. Het is niet druk en met een mondkapje op, ben ik in nog geen 10 minuten boven. Het fort met de naam Ehrenbreitstein werd in huidige vorm tussen 1817 en 1828 gebouwd en omvat nu uitzichtspunten, een jeugdherberg en diverse tentoonstellingen van het Landesmuseum. Kortom, zeker een bezoekje waard!

Nog maar net op tijd, half 1, kom ik terug op de Inspire. We gaan redelijk vroeg vertrekken omdat we nog behoorlijk wat kilometers af te leggen hebben naar Düsseldorf.

Begin van de avond hopen we daar aan te komen. Ik geniet van de laatste uren varen op het zonnedek en in de kamer. Het is zonnig met een koud windje. Een deken uit de dekenkist achterop het dek, brengt me wat warmte 🙂 Zwemmers in het zwembadje vinden hierin ook badlakens om op het zonnedek te gebruiken.

Aan het begin van de avond vindt de farewell cocktailparty plaats waar de crew afscheid komt nemen in een parade. Ze dragen daarbij de vlaggen van de 11 nationaliteiten aan boord en lopen een rondje in de lounge. Wat een mooi moment. Daarna zorgen we dat we op tijd arriveren in het restaurant voor ons gala diner!

Eerst genieten we van een verfijnd gala diner met een stukje gerookte eendenborst, limoenrisotto, beef tenderloin en een vanille bourbon creme caramel, uiteraard vergezeld van de huiswijn, ditmaal 2 Italiaanse wijnen.

Helaas is het de laatste avond en pak ik na het diner mijn koffer in. Deze hoeft gelukkig pas om acht uur de volgende morgen buiten de deur geplaatst te worden. Ik ga heerlijk slapen en nogmaals dromen van deze prachtige riviercruise van VIVA Cruises.

Routes in 2020 en 2021

De Inspire zal ook in 2021 korte vijfdaagse cruises aanbieden op de Rijn vanaf Düsseldorf. Je bezoekt dan Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Bonn en Köningswinter.  Ook voor dit jaar kan je nog boeken, vanaf €450 inclusief veel drankjes, huiswijn en bier. De 2020 route gaat van Düsseldorf naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz.

Zin in een cruise met VIVA Cruises gekregen? Kijk bij :

Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *