Livereportage dag 2: Andernach en Boppard met MS Inspire

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vijf dagen mee op de MS Inspire van VIVA Cruises. Vanuit Düsseldorf vaart ze naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz terug naar Düsseldorf. De Inspire is een zeer luxe vijfsterren superior schip met aan boord 71 kamers.

Riviercruiseschip Inspire ligt, wanneer ik deze morgen wakker word, in Andernach. Een stadje op zo’n 133 Rijnkilometer van Düsseldorf. In Andernach is het rustig wakker worden waarbij af en toe een vrachtschip of een ander riviercruiseschip voorbij vaart. Bij het ontbijt zitten we allemaal op dezelfde plek, veiligheidshalve. Het ontbijt wordt uitgeserveerd en er is vanwege de Corona tijd, geen buffet. Zo min mogelijk rondlopen dus.

Ik kreeg een vraag van iemand hoe het precies met de mondkapjes zit: Het mondkapje mag in de restaurants en lounges uiteraard af, maar wanneer je naar het restaurant of lounge toe loopt, dan moet het mondkapje op. Als je in beweging bent, moet het kapje op, zo onthoud ik het.

In Andernach mogen we ’s ochtends even met de tweede kapitein, Catalin, praten in de stuurhut. De eerste kapitein, de Belgische Nurdin, is even rusten. Catalin is op een ander schip, dat momenteel niet vaart, eerste kapitein. Hij vertelt ons wat we willen weten over de navigatie en motoren. Zo heeft de Inspire twee motoren én een boegschroef die 360 graden kan draaien. Deze is vooral handig bij aanmeren en wegvaren. Wellicht ken je deze in groter formaat wel van de zeecruiseschepen.

Na de lunch vertrekken we voor een excursie met een andere boot naar de geiser van Andernach. Een geiser, hoor ik je denken? Jawel, een koud water geiser die door toeval in 1903 ontdekt werd bij het graven naar kooldioxide en mineraalwater. Inmiddels is er twintig jaar geleden een nieuwe uitgegraven. Bij deze koudwatergeiser wordt water én kooldioxide gas naar boven gespoten tot wel 60 meter hoog. Wanneer je dichtbij staat, is dat echt een flinke hoogte en word je best nat! Om de 120 minuten vindt het natuurspektakel plaats. Echt een aanrader om te bezoeken als je in Andernach bent.

De Inspire vertrekt zodra alle passagiers weer aan boord zijn. Op naar Boppard! Voordat we daar arriveren moeten we allemaal nog even onze temperatuur laten meten in de lounge. De Nederlandse Marianne is speciaal aan boord mee om de temperatuurmetingen te verrichten. In geval van een Corona verdenking is zij ook degene die een test kan afnemen.

Het is zo’n vier uur varen naar Boppard en rond 17.00 uur komen we aan in deze verrassende stad! De wijnranken geven al aan dat we midden in een wijngebied zijn aanbeland; de Mittelrhein is een streek van 120 km van Bonn tot aan Bingen én 1 van de 13 aangewezen wijnbouw streken. We gaan in Boppard op een ‘Funzeltour’ mee ofwel een wijn/historische wandeling waarbij we begeleid worden door wijnkenner Dhana en historicus Michael uit de omgeving. De wijn wordt meegetrokken in een kar met daaraan lantaarns met een kaars (Funzel) erin. We proeven in ons wijnglas uiteraard Mittelrhein wijnen, witte Riesling. Daarna geniet ik van de prachtige promenade als ik terugloop naar de Inspire.

’s Avonds dineren we in de vaste samenstelling in het restaurant. Ditmaal staan op het menu onder andere een werkelijk smakelijke salade, gerookte zalm en een zwanendessert.

Lees ook:

Routes in 2020 en 2021

De Inspire zal ook in 2021 korte vijfdaagse cruises aanbieden op de Rijn vanaf Düsseldorf. Je bezoekt dan Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Bonn en Köningswinter.  Ook voor dit jaar kan je nog boeken, vanaf €450 inclusief veel drankjes, huiswijn en bier. De 2020 route gaat van Düsseldorf naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz.

Zin in een cruise met VIVA Cruises gekregen? Kijk bij :

Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *