Livereportage dag 1: Met MS Inspire van VIVA Cruises op riviercruise

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vijf dagen mee op de MS Inspire van VIVA Cruises. Vanuit Düsseldorf vaart ze naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim, Koblenz en weer terug naar Düsseldorf. De Inspire is een zeer luxe vijfsterren superior schip met aan boord 71 kamers.

Riviercruiseschip Inspire ligt deze middag in Düsseldorf klaar voor het ontvangen van haar volgende gasten en dus ook voor mij. Ik ben benieuwd hoe deze cruise in de ‘Coronatijd’ zal gaan. Welke maatregelen zijn er aan boord? En hoe bevallen deze? Is de beleving van een riviercruise nog wel hetzelfde?

Aan boord

Mét mondkapje meld ik me bij de kade bij één van de medewerkers. Ik mag mijn koffer afgeven want deze brengt een medewerker voor mij in de kamer. Vervolgens sluit ik aan bij de kleine rij voor de temperatuurmeting. Via een thermometer gericht op mijn voorhoofd blijk ik geen verhoging te hebben, en mag ik dus aan boord!

Per gezelschap worden we binnen gelaten in de receptie, eerst even handen desinfecteren en daarna naar de balie voor de boordkaart/sleutel. Ik zit in kamer 319, een grote (heel grote!) mastersuite. De foto die bij de balie wordt gemaakt, mag ik zonder mondkapje doen, anders zijn we niet zo herkenbaar 😉

Een medewerker brengt me naar de suite, even het trapje op en best even doorwandelen naar achteren in de gang. Op het 3e dek, het Diamonddek, liggen in totaal 22 mastersuites en 2 junior (hoek)suites. Ik verken mijn suite en verwonder me over de ruime badkamer, grote inloopkast, zithoekje én twee raampartijen met Frans balkon. Wat zal dat genieten worden.

Met mijn mondkapje weer op, loop ik daarna naar het zonnedek. We gaan vertrekken! Een half uurtje vroeger dan gepland. Iedereen is aanwezig en aan boord, dus trossen los onder het Duitse zonnetje!

Nadat we zijn vertrokken begeef ik me naar de lounge om wat te drinken. Het bedienend personeel loopt met mondkapjes op. Ik mag de mijne af doen zodra ik zit. De cruisedirector Marion en de Belgische kapitein Nurdin stellen zich voor samen met hoteldirector Plamen en de andere medewerkers aan boord.

’s Avonds eet ik samen met anderen van de groep in het specialiteitenrestaurant aan de achterkant van het schip, de Bistro. We genieten van een heerlijk viergangenmenu met een dessert naar keuze. Tof is de open keuken waarin de laatste hand gelegd wordt aan de gerechten.

Om 22:00 uur is het even haasten: de Inspire cruist de stad Keulen in. Met talloze passagiers staan we aan de voorkant te genieten van de prachtig verlichte stad. Het is nog lekker buiten en een aantal passagiers neemt een glas wijn om deze eerste mooie dag mee af te sluiten.

 

Routes in 2020 en 2021

De Inspire zal ook in 2021 korte vijfdaagse cruises aanbieden op de Rijn vanaf Düsseldorf. Je bezoekt dan Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Bonn en Köningswinter.  Ook voor dit jaar kan je nog boeken, vanaf €450 inclusief veel drankjes, huiswijn en bier. De 2020 route gaat van Düsseldorf naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Koblenz.

Lees ook:

Zin in een cruise met VIVA Cruises gekregen? Kijk bij :

Vertrek uit >
Amsterdam
Arnhem
Avignon
Bamberg
Basel
Boedapest
Bordeaux
Chalon sur Saone
Düsseldorf
Frankfurt
Keulen
Lobith
Luxor
Lyon
Mainz
Moskou
Neurenberg
Nijmegen
Parijs
Passau
Porto
Rotterdam
St. Petersburg
Stralsund
Venetië
Vilshofen
Wenen
Rivier >
Donau
Douro
Elbe
Garonne en Dordogne
IJsselmeer
Lagune van Venetië
Main
Mekong
Moezel
Neckar
Nijl
Po
Rhone
Rijn
Saar
Seine
Wezer
Wolga
Rivier buiten Europa
Land >
België
Bulgarije
Duitsland
Frankrijk
Hongarije
Italië
Nederland
Oostenrijk
Polen
Roemenië
Rusland
Servië
Slowakije
Zwitserland

2 thoughts on “Livereportage dag 1: Met MS Inspire van VIVA Cruises op riviercruise

 • 19 augustus 2021 om 10:00
  Permalink

  Wij hebbe deze cruis geboekt ,nou vraag ik me af wat de kledingen voorschriften zijn b.v afscheid diner
  en ook gewoon bij het diner

  Beantwoorden
  • 19 augustus 2021 om 23:14
   Permalink

   Wat een mooie cruise!
   Bij het afscheidsdiner is de kledingstijl ‘Elegant'(minder chic dan gala, smoking hoeft niet). Op de andere avonden is nette kleding prima in orde, dus bv een lange broek en blouse voor dames, voor heren een pantalon met overhemd of iets dergelijks.

   hartelijke groet, Miriam

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.