Binnenkijken op MS Grace: all-suite schip

Riviercruiseschip Grace *****+(van Scylla AG) is op uitnodiging van Friendship Cruises drie dagen te bewonderen in Zaandam, Zwijndrecht en Rotterdam. De Grace is een schip uit 2016 van 135 meter lengte met veel ruime suites aan boord. Daardoor reis je met maximaal 142 gasten op dit schip, in de Coronatijd zelfs nog minder, namelijk 95 gasten. Vrijwel identieke schepen zijn het MS Inspire, MS Joy en MS Savor.  Esther bracht een bezoek in Zaandam aan de Grace en maakte onderstaande foto’s.  Dank!

De Grace heeft drie binnendekken voor passagiers en een zonnedek. Bij binnenkomst in de hal zit een receptie en een winkeltje. Met de trappen of met de lift aan de zijkant, kan je vanaf hier naar de diverse dekken.

Op het onderste dek (Smaragddek) liggen 10 reguliere tweepersoons hutten met een hoog raam aan de bovenkant. Op dit dek bevinden zich ook 8 unieke tweelaagse suites, waarbij je ‘boven’ een zitje hebt en een panoramische schuifpui. Op de twee dekken daarboven liggen de andere suites.

Op het Ruby dek liggen vrijwel alleen maar suites (21 m2), voorzien van Frans balkon en schuifpui. De allermooiste suites liggen op het Diamantdek; de 22 mastersuites van 28 m2 hebben een zitje, ruime badkamer en een dubbele schuifdeuren met Frans balkon. Tot slot zijn er nog wat kleinere minisuites, aan het begin van elke gang van 17 m2. Uiteraard vind je in elke kamer een flatscreen tv, minibar, kluisje, föhn, airco en badkamer.

Ontspanning

Aan boord kan je verder ontspannen op het zonnedek waar zich een puttinggreen bevinden, zitjes en een klein zwembad. Vanwege de Corona maatregelen aan boord zijn de massage en kapsalon gesloten. Je kunt wel gebruik maken van de fitnessruimte, op aanvraag. Wil je in het kleine zwembad op het zonnedek, dan mag dat alleen door mensen uit dezelfde kamer.

Restaurants en lounge aan boord

De lounge en het restaurant liggen aan de voorkant van het schip, beide bereikbaar met trap en lift. Aan de achterkant van de Grace ligt een klein specialiteitenrestaurant.

 

De Grace vaart diverse routes vanuit Nederland naar o.a. Duitsland en België. Wanneer de reis elders start, is busvervoer van Friendship Cruises inbegrepen. Een 8-daagse cruise op de Grace start bij €1198 per persoon.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *