Op sfeervolle kerstcruise met de Serenade 2

Hoe zou het zijn op een riviercruise?

Miriam en Marco namen in 2011 voor het eerst de proef op de som en ging mee op riviercruise naar de kerstmarkten van Duitsland.

De Serenade 2 van Select Voyages bracht ons naar Düsseldorf en Keulen. Bij de inscheping was het spannend. Hoe laag zou het water staan aan de Waalkade in Nijmegen en hoe zou het schip erbij liggen? Bij het lopen naar de kade, zagen we het schip maar net boven het straatniveau uitkomen. De loopbrug naar de Serenade 2 werd geflankeerd door twee bemanningsleden die je koffer overnamen zodat je zelf het zeer schuine tochtje naar beneden naar het schip kon voltooien. De ontvangst bestond uit een welkomstwoordje van de hotelmanager Astrid, waarna we na het inchecken direct naar de kamer werden gebracht door een van de kamermeisjes. Wat een service!

Voordat we daadwerkelijk vertrokken naar Düsseldorf, werden we ontvangen in de versierde lounge met koffie, thee en sandwiches. Al snel kwam het tot een levendig gesprek met vele andere medepassagiers. Tijdens de gehele cruise, 4 dagen, bleek dat je erg snel contact hebt met je mede reizigers. In de lounge kwam het tot gezellige avondjes met het cocktailuur en de glühwein!

Culinaire verwennerij

Ontbijt, lunch en diner bleken garant te staan voor lekkere verrassingen. Slechts de drankjes waren voor eigen rekening. Tafelwater in karaffen, koffie en thee zijn wel inclusief. De obers zorgden voor gezelligheid en met de vaste tafelgenoten klikte het snel. Een aangenaam gevarieerd gezelschap bevond zich op deze cruise. Wat te denken van vriendinnengroepjes, een aantal jongere stellen en krasse zeventigers en tachtigers die volop in het leven staan? Het merendeel vormt op de kerstcruises wel de vijftigers en zestigers. Interessante en boeiende gesprekken ontstonden in dit gezelschap zeer snel.  Het ontbijt en de lunch werden in buffetvorm aangeboden. Het was soms moeilijk kiezen; de lekkere vis of toch kalkoen bij de warme lunch? Nemen we bij het ontbijt een vers gebakken eitje door de Duitse kok Holger of anders een paar luxe broodjes?  Bij het diner koos je voor vlees, vis of vegetarisch. En nee, de traditionele schnitzel met friet kom je niet meer tegen. Daarentegen bereidt de keukenbrigade allerlei soorten gerechten die je in een goed restaurant tegenkomt. Vier gangen of zelfs een feestelijk vijfgangendiner op de laatste avond met als afsluiting het bijna voltallige internationale personeel in de dinerzaal om afscheid te nemen!

 

Bestemmingen

Vanuit Nijmegen was het een nachtje varen naar Düsseldorf. Ik weet niet of het door het lage water kwam, maar je voelde het schip nauwelijks varen. Groot was de verrassing op de eerste ochtend dat we al waren aangemeerd nabij de stad. Vanwege het slechte weer gebruikten we de paraplu’s die in de hut klaar stonden voor ons. Helaas was het zo slecht weer dat menig paraplu het niet heeft gehouden. Een goede 24 uur lagen we in Düsseldorf waarbij je zelf op elk moment van en op het schip kon gaan. ’s Avonds nog even een glühwein op de kerstmarkt halen? Waarom niet, we lagen er de hele nacht nog. De afstand was een kleine tien minuten naar het centrum van de stad.  Keulen bereikten we de volgende dag na 5 uurtjes varen. Het schip meerde praktisch bij het centrum aan. Op korte loopafstand was de gezellige Dom en de andere kant op het Chocolade museum. Vooral de museumwinkel is een aanrader.

Kamer

Moe en voldaan gingen we iedere avond naar onze lekkere hut toe. Een badkamer met douche en aangenaam bad stond dan op ons te wachten. Om de hut een hut te noemen is eigenlijk niet passend. Eerder was het een hotelkamer met alle faciliteiten die daarbij horen; twee eenpersoonsbedden (die niet ingeklapt hoefden te worden!), een zitje met twee sofa’s en kastruimte. Handig was een waterkoker met theezakjes/koffie en de paraplu’s.  Iedere avond werden de bedden klaargemaakt en lag een chocolaatje op het hoofdkussen. Daarna was het lekker slapen met een heel klein beetje deining. Een badkamer met bad en douche was het grote pluspunt. Het schip wordt gedurende het jaar door allerlei nationaliteiten gebruikt, maar vooral de Japanners stellen een bad en een douche zeer op prijs.

Tot slot

Een kerstriviercruise is een geweldige manier om de kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. Alle luxe en comfort vind je op de Serenade 2 die werkelijk van alle gemakken is voorzien. Je waant je in een vier/vijf sterren accommodatie met een zeer attente service van het personeel. De mix van cruisepassagiers, de heerlijke gerechten, het prachtige sfeervolle schip en de vrijheid die je hebt, zorgen ervoor dat we zo weer willen boeken voor volgend jaar!

Select Voyages biedt haar reizen op deze schepen zeer weinig aan voor de Nederlandse markt. Het schip Serenade 2 wordt vaak gebruikt voor buitenlandse groepen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *