Nieuw Nijlschip voor AmaWaterways in 2021

AmaWaterways heeft haar 25e riviercruiseschip aangekondigd. Ditmaal de luxueuze nieuwe AmaDahlia die begin september 2021 op de Egyptische  rivier de Nijl zal gaan varen. De AmaDahlia is nieuw ontworpen voor slechts 68 gasten en beschikt over 34 luxe passagiershutten, waarvan 24 ruime balkonsuites van maximaal 40 m². Voorzieningen aan boord zijn onder meer een zonneterras en een zwembad, een fitnessruimte, een kapsalon en een nagelstudio, twee massageruimtes en twee restaurants – The Main Restaurant en The Chef’s Table, met een zevengangen proeverijmenu. Gasten worden getrakteerd op authentiek avondentertainment, waaronder een buikdansshow, een Galabeya-feest (in traditionele Egyptische kledij) en een Darawish-show.

Cruise en landprogramma inclusief

AmaWaterways biedt cruises op de AmaDahlia alleen aan in combinatie met een landprogramma van 3 nachten vooraf en 1 nacht na de cruise in Caïro. De cruise op de AmaDahlia duurt 8 dagen en start vanuit Luxor. De totale reis die wordt aangeboden, duurt in totaal 12 dagen.

“We zijn erg blij terug te kunnen keren naar de legendarische Nijl en een nieuwe riviercruise-ervaring in Egypte te introduceren”, zegt Rudi Schreiner, president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Alles aan dit nieuwe schip en deze reisroute weerspiegelt de focus van AmaWaterways op het leveren van luxe accommodaties, verrukkelijke gerechten en verrijkende ervaringen die zijn ontworpen om contact te maken met lokale gemeenschappen en historische locaties.”

AmaDahlia zal gasten door het hart van Egypte leiden op de Nijl. Excursies zijn inclusief in de prijs en deskundige gidsen brengen je naar legendarische locaties zoals Karnak, de betoverende Tempel van Luxor en de Vallei der Koningen en Koninginnen, (exclusieve) toegang tot het graf van koningin Nefertari en een Nubisch dorp. In Caïro komen uiteraard de mooiste schatten voorbij zoals de 4000 jaar oude Grote Sfinx en drie piramiden van Gizeh, het Egyptisch Museum met de prachtige collecties van King Tut, en een privérondleiding door de belangrijkste werkplaats van de president van Egypte, het Abdeen presidentieel paleis, dat wordt beschouwd als een van de meest luxueuze paleizen ter wereld.

Periode

De luxueuze reizen zijn boekbaar van september 2021 tot en met mei 2022. Inclusief in de reis van 12 dagen zijn de cruise, 4 nachten in Caïro en vluchten tussen Caïro en Luxor. Bij AmaWaterways zijn cruises inclusief volpension, wijn, bier en frisdrank bij maaltijden, gratis wifi en een keuze aan excursies op elke bestemming. Je kunt ook kiezen voor een voorprogramma in Dubai (3 nachten) of Jordanië (4 nachten) en een verlenging in Jeruzalem (4 nachten).

Meer over de Nijl lees je hier: Riviercruisen op de Nijl weer populair: alles wat je wilt weten over de Nijl

Bekijk deze Mooie Luxe Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *