Nieuwe aanbieder van rivier- en expeditiecruises: Viva Cruises

Viva Cruises is een nieuwe naam in de cruisewereld. De rederij biedt naast riviercruises ook expeditiecruises, vanaf 2021, aan. Miriam sprak met Regina Schudrowitz van Viva Cruises over de rederij en haar schepen.

Start van Viva Cruises

Viva Cruises is nog heel jong en pas gestart in 2018. “We bestaan als bedrijf pas sinds 2018, maar de schepen die we gebruiken zijn van Scylla. Dit grote bedrijf bouwt riviercruiseschepen in opdracht van grote Amerikaanse en Duitse touroperators zoals Tauck en Phoenix Reisen. Scylla heeft nu 37 schepen in de vloot.” Wie in de buurt van Rotterdam woont, ziet de schepen in de wintermaanden in onderhoud liggen bij Hardinxveld. De meeste schepen van Scylla varen dus een groot deel van het jaar voor de touroperators. “Er zijn echter altijd maanden dat een schip niet gebruikt wordt. Viva Cruises vult dit in voor de eigenaar Scylla,” aldus Regina. Het eerste jaar bood Viva alleen nog reizen aan in december, genieten van de kerstmarkten, kerst en het nieuwe jaar. In 2019 kwamen bij Viva de eerste riviercruises in het voorseizoen en uiteraard de sfeervolle wintermaanden op bijvoorbeeld de Rijn en de Donau. De reizen van 2019 waren al halverwege het jaar volgeboekt bij Viva Cruises, dus dat smaakte naar meer. Je vindt aan boord een internationaal gezelschap, van mensen uit de Benelux, Europa en de Duitstalige landen.

Schepen in de vloot

Viva Cruises heeft alleen schepen in de vloot die voldoen aan de kwaliteitsnormen, van ***+ en vijf sterren. Alleen riviercruiseschepen jonger dan 20 jaar zie je dan ook in de brochure staan. Regina: “Momenteel wordt de Swiss Tiara omgebouwd tot Viva Tiara, zodat we echt ons eigen schip hebben. Het schip zetten we van maart tot en met eind december in op de Donau.” Een oude dame die wel aangeboden wordt is de Swiss Crystal, een zeer geliefd schip uit 1995 met een charmante sfeer aan boord.

Wil je op de Rijn of Seine? Ook daar vaart Viva. In 2021 zal bovendien een nieuwbouwschip voor Viva in de vloot komen: de Viva One.  Bij Viva is alles inclusief, zodat je aan boord vrijwel geen extra uitgaven hebt (behalve excursies en persoonlijke uitgaven zoals cadeautjes). Inclusief zijn de fooien, drankjes, minibar, maaltijden, wifi en sauna. Bijzonder lekker is dat je Rituals producten in de badkamer vindt!

Expeditie

Ook nieuw in 2021 is het expeditieschip MS Seaventure. Voor kenners, de omgebouwde MS Bremen. Aan boord zul je meegenomen worden op reis naar de mooiste afgelegen gebieden. Op dit schip zul je internationale cruisereizigers aan gaan treffen. Vanaf mei 2021 zal dit schip gaan varen naar de Arctische gebieden voor Viva, zoals Spitsbergen, Svalbard en Groenland. Het Amerikaanse Polar Latitudes zal in het winterseizoen het schip ‘overnemen’ wanneer zij in Antarctica vaart.

Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Viva Cruises Captain Cruise Cruisewinkel   TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *