Fotoreportage: AmaLea van AmaWaterways

De AmaLea (2018) is één van de nieuwere schepen die in Europa rondvaart voor AmaWaterways. Het ultraluxe riviercruiseschip biedt voor 155 passagiers een all-inclusive ervaring aan met onder andere gratis excursies, onbeperkt wifi, culinaire diners en drankjes bij de maaltijden. Ik cruiste een week mee met de AmaLea van het Duitse Vilshoven naar Boedapest over de Donau. In dit artikel laat ik je het vijfsterren schip zien.

Atrium

Het atrium is het middelpunt van het schip. Je komt er binnen en het is de plek waar de receptie zich bevindt. Je kunt gemakkelijk met de lift of trappen naar boven of naar beneden. Bij de receptie liggen ook de plattegronden klaar wanneer het schip in een volgende nieuwe haven arriveert. Bovendien zijn er ook ansichtkaarten die je kunt schrijven waarna ze kosteloos verzonden worden.

Lounge

De lounge is de plek waar iedereen samenkomt, voor een lezing, optreden of om gezellig bij elkaar te zitten. De crew zorgt dat er altijd wat versnaperingen staan, variërend van koekjes, water, ijsthee of op gezette tijden een aantal warme snacks. Elke avond is er een cocktailuurtje waarbij de cocktail van de dag ook bij de prijs is inbegrepen.

Aan de voorkant van de lounge is de mogelijkheid om naar buiten te lopen naar een klein terras.

In de naastgelegen bibliotheek staan een aantal boeken over de vaargebieden van de AmaLea.

Bij de lounge hoort ook de koffiehoek, waar je uit een apparaat zelf koffie/thee kunt tappen. Het souvenirwinkeltje ligt daarnaast en biedt een uitgebreid assortiment met souvenirs van bestemmingen waar je aanmeert.

Restaurants

Het restaurant ligt onder de lounge en heeft een uitgebreid buffetgedeelte voor ontbijt en lunch. Daarnaast is er een kaart beschikbaar voor items die in de keuken klaargemaakt worden. In het restaurant bevinden zich ook twee grotere tafels waar je kunt aanschuiven. Er is een open zitting en vrije zitplaatskeuze.  Tijdens het diner zijn wijn, frisdrank en bier inclusief in de prijs.

Achter op het schip bevindt zich de Chef’s Table waar gasten eenmaal per cruise mogen genieten van een exclusief 7-gangen diner.

Fitness & Wellness

Op het onderste dek staan een fitnessruimte, massageruimte en kappersruimte tot je beschikking. De fitness omvat een loopband en 2 fietsapparaten en (naar keuze) waar onder begeleiding gesport kan worden. De AmaLea heeft standaard een aantal fietsen mee aan boord met 7 versnellingen die gebruikt worden bij de fietsexcursies. Je kunt zelf ook een fietstocht maken met deze fietsen.

Zonnedek

Het zonnedek (niet per lift bereikbaar) omvat aan de voorkant een grote lounge plek en een aantal tafels en stoelen. Achter de brug ligt het zwembad (tot middel-hoogte) en de mogelijkheid om direct vanuit het zwembad je drankje te bestellen bij de swim-up bar.  Over het gehele zonnedek is een wandelpad waar lunchwandelingen gehouden worden. Wanneer het weer goed is, zijn er tevens yoga/stretch/actieve lessen op het zonnedek. Afwisselend zijn er verder lekkere stoelen en zitjes. Schaduw is in zeer ruime mate aanwezig. Als het schip vaart kunnen de zonneschermen naar beneden zijn ivm de laagste van de bruggen.

Hutten

De 78 kamers zijn gelegen over drie dekken, allen vanaf het midden naar de achterkant toe. De AmaLea biedt diverse hutten aan, waaronder 4 suites, een groot aantal hutten met Frans balkon én buitenbalkon met zitje, kamers met een Frans balkon en op het onderste dek kamers met bovenramen.

Suites

Meerdere personen  kunnen slapen in de suites en in de hutten met Frans balkon/buitenbalkon (maximaal 3 personen) waar extra bedden gecreëerd worden door een bankje uit te klappen.

Hier zie je een video van de hutten die plek hebben voor 2 personen met een Frans – en buitenbalkon.

CA-categorie – met zitjes bij het Frans balkon

CB categorie – zonder zitje bij het Frans Balkon

De badkamers zijn in de suites fors groter met een douche, bad en afsluitbaar toilet. Hier zie je de standaard badkamer.

Lees ook:

Bekijk deze Mooie Luxe AmaLea Cruises bij

Captain Cruise Cruisewinkel  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *