Live reportage dag 3: met Select Belvedere in Bratislava

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vier dagen mee op de Select Belvedere van Select Voyages. Vanuit Wenen vaart ze naar Boedapest, Bratislava en terug naar Wenen.

Inmiddels varen we terug vanuit Boedapest naar Bratislava. Het is best wel een grote afstand, want de Select Belvedere is gisteravond vertrokken uit Boedapest en is, als ik wakker word, nog aan het varen over de Donau. Voordat ik het restaurant binnen wil stappen voor een ontbijt, zie ik dat de Select Belvedere een sluis tussen Boedapest en Bratislava aan het naderen is. Ik haast me naar de lounge om dit van dichtbij te bekijken. Het zijn de sluizen die bij de Gabcikovo dammen horen. Het hoogteverschil is enorm, wel meer dan 20 meter. Wat een indrukwekkend schouwspel.

We doen er zeker wel 20 minuten over, maar als ik er zo over nadenk, is dat best snel. Het is daarna tijd voor mijn uitgestelde ontbijt en ditmaal zit ik aan tafel bij een echtpaar uit Spanje.
Ik ben op uitnodiging van het Nederlandse kantoor van Select Voyages aan boord en daar hoort uiteraard ook een mooie rondgang bij langs alle hutten. Er zijn in totaal 3 dekken met hutten. In onderstaande video heb ik ze op een rijtje gezet voor je:

Na de rondgang mogen we weer lunchen en starten de excursies in Bratislava waar we tijdens de lunch aanmeren. De stad is de hoofdstad van Slowakije en herbergt 450.000 inwoners waarvan de gemiddelde leeftijd 34 jaar is. Dit komt mede door de vele studenten die in de stad studeren en wonen. Met een treintje worden we naar hét kasteel gebracht dat boven op de top uittorent over Bratislava. Het kasteel herbergt het Slowaaks Nationaal museum, maar de meeste bezoekers komen toch voor het uitzicht.

Onze tour gaat daarna richting het oude centrum waar we met een gids doorheen wandelen voor de hoogtepunten. Het is een overzichtelijk centrum met duidelijke tekenen van gebouwen die gerenoveerd moeten worden. Desondanks is het een prettig uurtje lopen door de nauwe straatjes.

De laatste attractie is ongetwijfeld de Bratislava New Bridge, waarbij niet zozeer de brug zelf de attractie is, maar het restaurant dat in de peiler hoog gebouwd is. De bijnaam van de brug is UFO-brug en dat komt door de kenmerkende UFO vorm van dat restaurant. Een groot aantal cruisepassagiers gaat in het restaurant die middag deelnemen aan een bierproeverij.


De laatste avond van de cruise is de gala-avond. Het diner is dan ook een culinair feestje met wederom 7 gangen en last-but-not-least de Ice-parade met de crew. Bijna alle 42 (op de stuurman na) personeelsleden komen door het restaurant heen lopen om afscheid te nemen. Het markeert het einde van een mooie reis op de vier sterren Select Belvedere. Deze vier dagen cruisten we een iets ingekorte versie van de wekelijkse cruise die het schip gaat maken vanuit Passau. Je bezoekt dan Melk, 2 dagen Wenen (met overnachting aan boord), 2 dagen Boedapest (overnachting aan boord), een dag Bratislava, Dürnstein en terugkeer in Passau.

Bemanning & Select Voyages: heel hartelijk bedankt voor de enorme gastvrijheid die ik mocht ervaren op de prachtige Select Belvedere.

Ben je nieuwsgierig naar deze Donau cruise? Lees dan zeker ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *