Live reportage dag 2: met Select Belvedere in Boedapest

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vier dagen mee op de Select Belvedere van Select Voyages. Vanuit Wenen vaart ze naar Boedapest, Bratislava en terug naar Wenen.

Slapen op het water doet me altijd goed. Na een fijne nacht zijn we met de Select Belvedere gisteren langs Bratislava doorgevaren naar het Hongaarse Boedapest. Dit is voor mij een allereerste bezoek aan de hoofdstad. De Donau ligt er heel glad bij als ik de gordijnen open doe van mijn hut. Ik zie dat we Boedapest al invaren richting het centrum. Ik haast me naar buiten om in de kou Boeda & Pest te bekijken.

Een flinke beker thee doet wonderen als ik weer naar binnen kom. Het is nog rustig bij het ontbijt en ik maak kennis met een Duitse dame uit Dresden. Langzaamaan vult het restaurant zich met meer mensen. Er is een uiteraard uitgebreide keuze aan ontbijt dat in buffetvorm wordt gepresenteerd.

We hoeven ons niet erg te haasten omdat om half 10 de excursies pas starten. Select Voyages biedt aantrekkelijk geprijsde excursies aan, variërend van 29 tot 50 euro voor bijvoorbeeld een fietstocht, wandeltour met een gids of een klassiek concert in Wenen etc.  Ik start met een bustour door Boedapest, omdat ik zelf het altijd handig vind om eerst een overzicht te krijgen van wat er zoal te zien is in een stad. Andere reizigers pakken het wat sportiever aan; zij gaan op een fietstocht door de stad.

De bus chauffeur rijdt eerst naar het stadsdeel dat Buda heet. Er zijn verschillende ezelsbruggetjes om te onthouden welk stadsdeel aan de ene kant van de rivier ligt, en welk stadsdeel aan de andere. Ik hoor vandaag een handige: Buda heeft de bergen en Pest is plat.  In Buda bekijken we vanaf de berg Gellert de beide stadsdelen. En gedurende de tour kunnen we nogmaals een keer de bus uit. Het valt me op dat de stad erg schoon is en vol staat met monumenten en oude gebouwen. Het is zeker een stad waar ik graag nog eens terugkom.

In de middagpauze verken ik nog even het schip. Voorin het schip bevindt zich namelijk een ont- en inspanningsruimte waar je in een whirlpool kunt ontspannen of je zelf op een van de fitness apparaten in het zweet kunt werken. Een sauna zorgt daarna weer voor de nodige ontspanning. Het mooiste van dit alles zijn de grote ronde ramen (met blinderingsmogelijkheid) waardoor je al zittend in de whirlpool naar buiten op de rivier kijkt.

In de middag gaat de 2e excursie van vandaag naar een Puszta paarden show. Op een uur rijden ligt Kecskemet waar we stoppen bij een paardenboerderij.  Na een kort ritje op een koets voor 12 personen, zie ik een kleine demonstratie van de paarden en de cowboys. We zien hoe de Hongaarse cowboys vroeger met de dieren omgingen als de politie ze op de hielen zat. Als afsluiting schuiven we aan bij een soort tapas, met allerlei soorten worst.

Terug op het schip is een lokale muziek/dans groep uit Boedapest uitgenodigd. Op elke Donaucruise van de Select Belvedere vaart de groep een uurtje mee wanneer uit Budapest wordt weggevaren. Drie dansparen laten ons mooie traditionele dansen zien.

De echt allerlaatste mogelijkheid om van Boedapest afscheid te nemen, is de rondvaart die de Select Belvedere maakt bij het uitvaren van de stad. Het schip vaart even de andere kant op om de prachtig verlichte gebouwen en bruggen aan ons te laten zien. We zijn niet het enige schip, want het wemelt van de kleinere rondvaartboten. De verlichte stad is een populaire attractie!

Ben je nieuwsgierig naar deze Donau cruise? Lees dan zeker ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *