Scheepsbezoek: Riviercruiseschip MS Amelia****+ in Dordrecht

Riviercruiseschip MS Amelia**** (Phoenix Reisen) was op uitnodiging van Friendship Cruises twee dagen te bewonderen in Rotterdam en Dordrecht. Met het identieke zusterschip zusterschip MS Alina**** biedt Friendship riviercruises aan.  Het schip uit 2012 heeft plek voor 220 passagiers. Ze is daarmee één van de cruiseschepen die wat meer mensen kunnen meenemen tijdens een riviercruise. 

De MS Amelia heeft een ruim uitnodigend atrium van twee dekken hoog bij binnenkomst. Onder vind je de receptie en op de galerij, met trap en lift bereikbaar, zijn de desk voor de cruisedirector en zitjes. De kroonluchter is met recht een eye catcher! Wanneer je naar de achterkant van het schip loopt, ga je door de gangen heen waar de hutten gelegen zijn. Ga je naar de voorkant, dan bereik je de lounge en het restaurant. Het zonnedek bereik je vanaf de receptie buitenom met een trap. 

We gaan voor onze rondleiding eerst naar de lounge, waarvan uiteraard op deze Open Dag zeer goed gebruik van werd gemaakt. Een bar en mooie zithoeken maken het een fijne plek om ’s avonds te verblijven. Helaas heb ik niet veel foto’s voor je omdat er veel mensen aanwezig waren*.

Restaurants aan boord

De Amelia heeft een indrukwekkend restaurant, van twee verdiepingen. Onder (restaurant Wachau) heb je iets minder uitzicht 😉 omdat de ramen vrij hoog zitten. Dat komt omdat dit dek zich net op/onder de waterlijn bevindt. De bovenste verdieping van het restaurant (restaurant Loreley) heeft daarentegen veel licht. In het restaurant zijn zelf-service buffetten waar je bijvoorbeeld salades, brood en ontbijt kunt halen. Aan de achterkant van het schip bevindt zich restaurant Lido. Hier worden specialiteitenavonden gehouden, zoals een brunch of thema-avond.

Hutten

Wij hebben drie soorten hutten op de Amelia voor je bezocht. In totaal zijn er 108 hutten aan boord voor cruisereizigers. Allereerst de hutten op het onderste dek: deze hutten hebben ramen aan de bovenkant. Deze ramen kunnen niet open, omdat het water anders zou binnenstromen ;-).  Je hebt een klein bureau en uiteraard een volledig ingerichte badkamer met douche. Daarnaast zijn er een tv, radio, minibar, kluisje, fohn en air conditioning in de kamer.

 

Op de twee dekken daarboven, zijn de hutten gelegen met Frans balkon. De schuifdeuren kan je naar eigen wens openzetten. De vier suites zijn net wat ruimer en hebben een bed met uitzicht richting de ramen. De badkamers zijn uiteraard net even wat ruimer. De suites liggen aan het begin van elke gang links en rechts. Wil je graag met drie personen in een hut? Aan de achterkant van deze gangen liggen ruimere kamers, elk geschikt voor 3 personen. Het extra bed is een uitklapbaar bankje dat als bed tegen de muur komt te staan.

Ontspanning

Aan boord kan je gebruik maken van een kleine fitness zaal met drie apparaten en een sauna. Deze reserveer je van te voren. In het atrium kan je bovendien internetten.

Zonnedek

Helaas was tijdens ons bezoek de zon ver verborgen achter de wolken. Het zonnedek konden we dus niet in volle glorie zien. Fijn is dat er genoeg plek is voor stoelen, al dan niet in de schaduw, een putting green, een schaakspel en een whirlpool! Hieronder zie je een foto van de rederij.

De Amelia vaart voornamelijk over de Rijn en Donau. Het schip vaart in het zomerseizoen 1-weekse cruises vanaf €799 voor 8 dagen. In de kersttijd wordt dit schip ingezet voor korte kerstcruises vanuit Keulen.

*In verband met privacy wetgeving mogen mensen alleen niet herkenbaar in beeld.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Riviercruisereiziger én eigenaar van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *