IJmuiden

Terug naar BestemmingenNederland

Aanlegplaats

De cruiseterminal van IJmuiden ligt aan de IJmondhaven. IJmuiden heeft ook een uitwijk-cruiseterminal nabij de grote aanleghavens van de cruiseferry’s naar Groot-Brittannië. Steeds meer cruiseschepen beginnen en eindigen hun cruise in IJmuiden. De cruises gaan naar bijvoorbeeld Noord-Europa, de Oostzee of Noorwegen.

Het adres van de  Cruiseterminal:

Felison Cruiseterminal
Cruiseboulevard 10  (navigatie: Volendamkade 1)
IJmuiden
 
Link naar website van de Felisonterminal.

Hoteltip

Bij de cruiseterminal in de buurt ligt Apollo Hotel Seaport Beach met het strand en jachthaven om de hoek.

Cruisen vanuit IJmuiden

Vanuit IJmuiden vertrekt elk jaar een klein aantal cruiseschepen voor cruises door heel Europa. Wil je graag weten welke schepen dit jaar vanaf IJmuiden of Amsterdam varen? Wij hebben alle informatie alvast voor je opgezocht voor het jaar 2020: Welke cruises vertrekken uit IJmuiden in 2019 en 2020?

Ze zijn hier boekbaar:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Dreamlines Kras Stip TUI Zeetours

Openbaar vervoer

Bushalte Badweg ligt dichtbij de Felison Cruiseterminal. Deze Connexxion bushalte ligt aan de andere kant van de dijk tegenover de Cruiseterminal.

Vanaf Beverwijk

Vanaf Beverwijk station kunt u met lijn 74 naar de Terminal. U stapt uit bij de halte Oranjestraat. Vervolgens is het nog ongeveer 5 tot 10 minuten lopen naar de Felison Terminal.

Vanaf Haarlem:

Vanaf Haarlem station kunt u met lijn 75 naar de Terminal. U stapt uit bij de halte Badweg. Vervolgens is het nog 200 meter lopen naar de Felison Terminal

Vanaf Amsterdam Sloterdijk:

Vanaf Amsterdam Sloterdijk kunt u met lijn 82 naar de Terminal. U stapt uit de bij halte Badweg. Vervolgens is het nog 200 meter lopen naar de Felison Terminal

Vanaf bushalte ‘Badweg’ is het de dijk over naar het terminal terrein. Houdt u hier rekening mee als u zware bagage heeft.
Voor meer info ga naar 9292.nl.

Parkeren

Er is een mogelijkheid voor lang parkeren; voor 15 euro per nacht. Voor meer info ga naar de site van de Felisonterminal.  Ga je passagiers afzetten of ophalen? Bij de Cruiseterminal is er plek om passagiers af te zetten en op te halen. Aan de andere kant van de dijk is een groot(betaald) parkeerterrein gelegen (Badweg) waar vandaan je met een trap de dijk op kunt en gemakkelijk weer af.

Taxi

De cruiseterminal is vanaf Amsterdam Centraal Station met de taxi te bereiken. Een enkele reis kost ongeveer 60 euro. De reistijd bedraagt een half uur.

Excursies

Tot slot hebben we wat xxcursie ideeën vanaf IJmuiden voor je bij elkaar gezocht:

 

Cruiseschip aankomsten

Wil je weten welke cruiseschepen dit jaar in IJmuiden aanmeren? Kijk hier: Aankomsten IJmuiden

Lees het laatste cruisenieuws over IJmuiden

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *