St. Petersburg

Aanlegplaats

Zee cruiseschepen meren voornamelijk aan bij de moderne grote cruiseterminals buiten de stad. De kleinere riviercruiseschepen hebben meer geluk: zij meren aan nabij het centrum op de rivier Neva.

Visum

Belangrijk voor een bezoek aan Rusland is dat je een visum in je bezit hebt. Je hebt daarvoor drie mogelijkheden:

1) Boek een excursie op je cruiseschip, je hoeft van tevoren geen apart visum aan te vragen maar je gaat mee op het groepsvisum dat geregeld is door je cruisemaatschappij.

2) Boek een excursie bij een gekwalificeerd excursie-organisator in St. Petersburg. Hiervoor geldt meestal ook (vraag dit na!) dat je mee kan liften op het groepsvisum omdat je een excursie maakt.

3) Wil je zelf op pad? Regel dan ruim van te voren een visum voor Rusland in Nederland/België.

Bezienswaardigheden/excursies

St. Petersburg heeft een rijke geschiedenis van rijke families en de tsaren die de stad gebouwd hebben. Overal in de stad staan prachtige kerken, paleizen en villa’s. Ga vooral naar de Hermitage waar enorm veel kunstschatten zijn uitgestald.

De grootste winkelstraat Nevski Prospekt en de metrostations zijn indrukwekkend. Bezoek verder buiten de stad het paleizen- en tuinencomplex Peterhof. De fonteinen werken alleen door het het hoogteverschil in de tuinen. In de Petrus en Paulusvesting staat de kerk waar alle tsaren begraven zijn.

Je kunt ook deelnemen aan een fietstour onder begeleiding van een gids, maar let op dat je dan wel zelf een visum moet regelen. Je kunt ook deelnemen aan één van de vele georganiseerde excursies, vele malen goedkoper dan die van de rederij:

 

Cruises naar St. Petersburg zijn verkrijgbaar bij:

Lees het laatste cruisenieuws over St. Petersburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *